Kategoritë

Botuesit

Autorët

Faqe te panjohura, Fan S. Noli Shihe të plotë

Faqe te panjohura, Fan S. Noli

Vëllim me ligjërata,artikuj, letra, shënime, etj të Fan S.Nolit që ndricon një ndër fazat më interesante e më pak të dokumentuara si të vetë jetës e veprimtarisë së F. Nolit, edhe të historise së shtetiti të sapo krijuar shqiptar: periudhën e Luftës së Parë Botërore 1915-1919.

Info shtesë

SKU000387

Disponueshëria: Nuk e kemi më këtë libër në depo


Më njoftoni kur ta rimerni

$7.57

Me ulje çmimi!

-20%

$9.46

Titulli: Faqe të panjohura, artikuj dhe shënime publicistike, 1915-1919
Autori: Fan S. Noli
Shtëpia botuese: Albin
Viti: 2002
Fq. 329
Pesha: 0.32 kg.

Mbi librin

Vëllim me ligjërata,artikuj, letra, shënime, etj të Fan S.Nolit që ndricon një ndër fazat më interesante e më pak të dokumentuara si të vetë jetës e veprimtarisë së F. Nolit, edhe të historise së shtetiti të sapo krijuar shqiptar: periudhën e Luftës së Parë Botërore 1915-1919.

Gjendja në Shqipëri, sidomos në qerthullin e Luftës së Parë Botërore, përpjekjet për të mbajtur në kembë shtetin e porsaformuar shqiptar, politika e fqinjëve shovinistë për copëzimin e ndarjen mes tyre të Shqipërise, roli dhe politika e fuqive të mëdha të Evropes dhe SHBA-së ndaj çështjes shqiptare e asaj ballkanike, fati dhe veprimtaria e figurave dhe personaliteteve të ndryshme shqiptare e të huaja në vitet e mbrapshta 1914-1919, princ Vidi, përpjekjet e të huajve për të gjetur një mbret të përshtatshëm për Shqipërinë, ushtritë e huaja në Shqipëri, Konferencat Ndërkombëtare e forume të tjera të kohës, kur diskutohej, bëhej pazar e shpesh vendosej për fatet e Shqipërisë, etj, etj... - të gjitha kur ligjëronte e shkruante Noli i ri - ky është në vija të përgjithëshme vëllimi me "Faqe të Panjohura " nga Fan Noli..

  • Autori Fan S. Noli