Letërsia shqiptare

Information

Speciale

Letërsia shqiptare

Këtu do të gjeni një përzgjedhje librash dhe botimesh në shqip nga autorë të letërsisë shqiptare. Gjithashtu këtu do të gjeni nën-kategoritë me "revista letrare ", "libra nga autorë të rilindjes ", "romane ", "tregime dhe novela ", "poezi ", një seksion me "libra në gegnisht ", disa "drama ", "studime letrare ", si dhe një përmbledhje të "veprës...

Këtu do të gjeni një përzgjedhje librash dhe botimesh në shqip nga autorë të letërsisë shqiptare. Gjithashtu këtu do të gjeni nën-kategoritë me "revista letrare ", "libra nga autorë të rilindjes ", "romane ", "tregime dhe novela ", "poezi ", një seksion me "libra në gegnisht ", disa "drama ", "studime letrare ", si dhe një përmbledhje të "veprës së Kadaresë ".

 Më shumë

Letërsia shqiptare Janë 68 produkte.

Nënkategoritë

 • Revista letrare
  Përzgjedhje me revista letrare shqip.
 • Romane
  Këtu do të gjeni një përmbledhje romanesh nga autorë shqiptarë.
 • Tregime & Novela
  Këtu do mund të gjeni një përzjerje librash me tregime dhe novela nga autorë shqiptarë.
 • Poezi
  Përzjerje librash me poezi nga autorë shqiptarë.
 • Drama
  Përzgjerje librash me drama nga autorë shqiptarë.
 • Vepra e Kadaresë
  Ky korpus i veprës së plotë të Ismail Kadaresë është i katërti që sheh dritën e botimit. Përmbledhja e parë prej dhjetë vëllimesh u botua më 1980 në Prishtinë. E dyta, në Tiranë, më 1981, në dymbëdhjetë vëllime. Botimi francez në vitet 1994-2004, gjithashtu në dymbëdhjetë vëllime, ka qenë në dy gjuhë, frëngjisht dhe shqip. Opusi i tanishëm, që i paraqitet publikut shqiptar në njëzet vëllime, është, pa dyshim, më i ploti. Duke lënë jashtë vetëm një pjesë të papërfillshme të krijimtarisë, kryesisht  shkrime Të rinisë së hershme dhe disa herë krijime që, sipas gjykimit të autorit, nuk plotësojnë kriteret e duhura artistike, ky botim e jep veprën e Kadaresë në përmasën integrale të saj. Si botim testamentor, nën kujdesin e vetë autorit, ky korpus do të jetë referencial për të gjitha ribotimet e mëvonshme në gjuhën shqipe dhe në gjuhët e tjera të botës. Si letërsi e krijuar, në pjesën më të madhe të saj, në një hapësirë dhe kohë problematike, ajo mban gjurmët dhe shenjat e tyre, të cilat nuk prekin as thelbin e as artin e saj. Të gjitha veprat e kësaj përmbledhjeje janë pajisur me një aparat shoqërues dhe përcillen nga parathënie autorësh nga Shqipëria, Kosova dhe gjithë bota shqiptare, si edhe nga kritikë e analistë të huaj.
 • Rilindja
  Përzgjerje librash nga autorë të rilindjes shqiptare.
 • Studime letrare
  Studime letrare, artistike, etj
 • Vepra të plota
  Vepra të plota të autorëve shqiptarë.
 • Komedi
 • Gegnisht

  Përzgjedhje me libra nga letërsia jonë gegnisht.

për faqe
Jeni duke parë 1 - 12 nga 68 artikuj
Jeni duke parë 1 - 12 nga 68 artikuj