Albanologjia

Information

Speciale

Albanologjia
Libra dhe studime albanologjike

Albanologjia Janë 35 produkte.

për faqe
Jeni duke parë 1 - 12 nga 35 artikuj
 • $8.64 $10.80 -20% Është shitur

  Sipas dokumentave historike, shqiptarët kanë qenë të pranishëm në Europën juglindore që prej rreth një mijë vjetësh, por rrënjët e tyre zbresin shumë më thellë në mjegullat e lashtësisë. Në fillim, një bashkësi e vogël baritore në hapësirat më të thella të Ballkanit, shqiptarët u përhapën në mbarë trevat jugperëndi

  $8.64 $10.80 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $7.89 $9.86 -20% Është shitur

  Eposi shqiptar i veriut, ose cikli i kreshnikëve, erdhi në vëmendjen e studiuesve para një shekulli. Ai u shfaq pikërisht në përmbyllje të epokës së Rilindjes Kombëtare, që me të drejtë është quajtur shekulli i "kultit të epopesë".

  $7.89 $9.86 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $28.17 $35.21 -20% Është shitur

  Nga veprat e F.C. Pouqeville "Voyage en Moree, a Constantinople, en Albanie, kemi këtë konstatim për vallen e kënduar polifonike kur thotë se "... këta banorë të maleve Akroqerame e bashkojnë këtë valle me këngë, që vijnë që nga shekujt famëmadhë të Skënderbeut dhe e përdorin për të qortuar qullosjen e osmanllinjve".

  $28.17 $35.21 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $13.52 $16.90 -20% Është shitur

  Gustav Meyer-i, profesor gjerman i sanskritishtes dhe i gjuhësisë krahasimtare në Universitetin e Graz-it, e botoi fjalorin e vet etimologjik të shqipes në 1891.

  $13.52 $16.90 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $22.54 $28.17 -20% Është shitur

  Titulli: Studime etimologjike në fushë të shqipes, vëllimi i dytëOrigjinali: Studime etimologjike në fushë të shqipes, vëllimi i dytëGjinia: GjuhësiAutori: Eqrem ÇabejBotues: Akademia e ShkencaveViti: 1976Fq. 617Pesha: 0.951 kgISBN: NA

  $22.54 $28.17 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $11.27 $14.09 -20% Është shitur

  Populli i Labërisë, sikurse i gjithë populli shqiptar, i shquar për atdhedashuri e trimëri, ka bërë qëndresë shekullore dhe luftëra kundër pushtuesve të huaj për liri e pavarësi kombëtare, për të ruajtur vetëqenien, identitetin kombëtar, gjuhën, zakonet e traditat e veta kulturore të trashëguara nga paraardhësit e tyre ilirë

  $11.27 $14.09 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $20.28 $25.35 -20% Ne gjendje

  Vepër monografike me karakter sintetizues, ku janë paraqitur rezultatet më të qëndrueshme të kësaj disipline shkencore, të arritura me përpjekjet e përbashkëta të gjuhëtarëve nga shumë vende të botës. 

  $20.28 $25.35 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $11.27 $14.09 -20% Në gjendje

  Lekë Dukagjini është një figurë historike mjaft komplekse. Madje është një figurë edhe e legjendarizuar, nëse e pranojmë këtë term, ashtu siç e kemi pranuar për Heroin tonë Kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeun. Lekë Dukagjini ishte bashkëkohës i Gjergj Kastriotit. 

  $11.27 $14.09 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $16.90 $21.13 -20% Ne gjendje

  Kjo enciklopedi përfshin individualitetet e spikatura të teatrit dhe kinematografisë shqiptare në hapësirën mbarëkombëtare: Shqipëri, Kosovë, Maqedoni etj, sikundër dukuri e procese të zhvillimit të tyre historik, vlerësime për gjedhe, lloje e komponentë të veçantë të këtyre dy arteve, pajisur me burimet e domosdoshme bibliografike.

  $16.90 $21.13 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $10.14 $12.68 -20% Ne gjendje

  Selitja e qytetëruar e mendimit shqiptar, pa e larguar këtë mendim nga rrënjet e etnosit e të historisë së vet, besojmë të ketë qenë sfida që Mustafa Kruja, e gjithë të ngjashmit me të, morën përsipër që prej agut të Rizgjimit Kombëtar.

  $10.14 $12.68 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $56.34 $70.42 -20% Ne gjendje

  Qytetin e Beratit ne e konsiderojmë si një ndër qendrat urbane më të lashta të Europës Juglindore. E veçanta është se në Berat kanë kaluar dhe janë kryqëzuar periudha të shumta historike të krishtërimit, bizantit dhe periudhës së myslimanizmit otoman. Berati është simbol i diversitetit kulturor dhe i bashkëekzistencës fetare.

  $56.34 $70.42 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $45.07 $56.34 -20% Ne gjendje

  Prof. Dr. Vasil S. Tole ka lindur më 22 nëntor 1963 në Përmet. Është kompozitor dhe etnomuzikolog. Shkollën e mesme e ka kryer për violinë në vitet 1978 – 1982 pranë shkollës artistike "Tefta Tashko Koço" në Korçë.

  $45.07 $56.34 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
Jeni duke parë 1 - 12 nga 35 artikuj