Studime Albanologjike

Information

Studime Albanologjike
Studime albanologjike

Studime Albanologjike Janë 152 produkte.

për faqe
Jeni duke parë 1 - 12 nga 152 artikuj
 • $6.76 $8.45 -20% Në gjendje

  Me artikujt, shkrimet dhe esetë e veta, botuar në Tiranë, Prishtinë, Romë dhe New York, Ardian Vehbiu është përpjekur të ndriçojë dinamikën e shqipes së sotme publike në lidhje të ngushtë me zhvillimet e tjera jogjuhësore në shoqërinë shqiptare: lëvizjet e popullsisë, urbanizimin, gjallërimin e kombëtarizmit të djathtë.

  $6.76 $8.45 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $13.52 $16.90 -20% Është shitur

  Gustav Meyer-i, profesor gjerman i sanskritishtes dhe i gjuhësisë krahasimtare në Universitetin e Graz-it, e botoi fjalorin e vet etimologjik të shqipes në 1891.

  $13.52 $16.90 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $20.28 $25.35 -20% Ne gjendje

  Botimi anastatik i Fjalorit të Gjuhës Shqipe të vitit 1954 përkon me 50-vjetorin e daljes në dritë të tij. Në të vërtetë 50-vjet janë shumë pak për të ndërmarrë një botim anastatik të një vepre; por vlerat e këtij Fjalori, pre e letargjisë disadhjetëvjetshe, e bëjnë të domosdoshëm rizgjimin e plotë të tij.

  $20.28 $25.35 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $9.02 $11.27 -20% In Stock

  Autori i është përmbajtur metodës së analizës (ekdotike) duke marrë në shqyrtim periudhën historike, përkatësinë siçiliane të autorëve, rrethanën përse veprat e tyre kanë mbetur të gjitha në dorëshkrim si dhe faktin që ato vepra dokumentojnë njërën prej fazave më të begata e më të dobishme të historisë së albanologjisë, atë të origjinës.

  $9.02 $11.27 -20%
  Ulje çmimi!
  In Stock
 • $11.26 $14.08 -20% Është shitur

  Libri hedh një vështrim historik, folklorik, politik dhe gjuhësor mbi lidhjet e mundshme midis arvanitasve me helenët e lashtë, dhe synon vërtetimin e çështjes nëse "arvanitasit janë krijuesit e Greqisë së Re".

  $11.26 $14.08 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $9.02 $11.27 -20% Ne gjendje

  Këto janë leksionet e folura, po kurrë të shkruara, mbajtur nga Çabej në vitet shkollore 1971-1973 në Universitetin e Prishtinës, për studentët e ciklit pasuniversitar. Këto leklsione u patën inçizuar në magnetofon e u patën zbardhur atëhere dhe u qenë shpërndarë studentëve në trajtën e një dispense të shaptilografuar.

  $9.02 $11.27 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $10.14 $12.68 -20% Ne gjendje

  Shpesh thuhet se shqipes së sotme i është mpakur melodia; mirëpo veç këtij problemi estetik, ka rëndësi të kuptohet fakti se tëhuajësimi apo vrazhdësia kanë përcaktuar deri diku dhe refraktarizimin e mjeteve të shqipes letrare kundrejt çdo mjeti tjetër që nuk i nënshtrohet plotësisht sistemit normativ.

  $10.14 $12.68 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $6.76 $8.45 -20% Ne gjendje

  Para se të bihet pre e alarmeve për bjerrje gjuhe, a jemi ndalur të vëzhgojmë pa paragjykime e me mjete shkencore si po e flasin shqipen shtresat e ndryshme socialkulturore? Si po vetërregullohen de facto shqipfolësit, që me instiktin e gjuhës amtare e ndiejnë se standardet që njësuan shqipen dekada më parë nuk u mjaftojnë më për të pasqyruar një jetesë...

  $6.76 $8.45 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $6.76 $8.45 -20% Në gjendje

  Në veprimtarinë shkencore shumë të pasur të prof. E. Cabej-t vendin qendror e zënë "Studimet Etimologjike në fushë të shqipes", vepër e jetës së autorit. Kjo vepër është fryt i njohjes së gjithanshme të gjuhës amtare, përgjithësim i dijeve të thella dhe i përvojës së pasur të autorit në fushën e historisë së gjuhës shqipe, të ballkanologjisë dhe të...

  $6.76 $8.45 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $10.14 $12.68 -20% Është shitur

  Titulli: Eqrem ÇabejOrigjinali: Eqrem ÇabejGjinia: BiografiAutori: Shaban DemirajShtëpia botuese: Akademia e ShkencaveViti: 2008Fq. 324Pesha: 0.431 kg

  $10.14 $12.68 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $21.41 $26.76 -20% Është shitur

  Titulli: Populli, gjuha dhe letërsia shqiptareGjinia: GjuhësiAutori: Gaetano PetrotaShqipëroi: Qemal VelijaShtëpia botuese: AlmeiraViti: 2008Fq. 624Pesha: 1.01 kg.

  $21.41 $26.76 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $9.02 $11.27 -20% Ne gjendje

  Një gjuhë e cila si gjuhë e folur është kaq e lashtë, por si gjuhë e shkruar është kaq e re, sepse e dokumentuar kaq vonë. Ky është një kontrast nga i cili ka për të vuar patjetër çdo histori e kësaj gjuhe.

  $9.02 $11.27 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
Jeni duke parë 1 - 12 nga 152 artikuj