Historia & Aktualiteti

Information

Speciale

Historia & Aktualiteti
Zbuloni librat më të shitur gjatë vitit 2008 nga historia dhe aktualiteti...

Historia & Aktualiteti Janë 9 produkte.

Jeni duke parë 1 - 9 nga 9 artikuj
 • $6.49 $8.11 -20% Në gjendje

  Ky është libri i parë ku bëhen përpjekje për të sistemuar historinë kronologjike dhe analitike të CIA-s, rolin e saj në ngjarjet më të mëdha që formatuan struktura shoqërore në të gjithë kontinentet, si dhe domosdoshmërinë e krijimit të Shërbimeve Inteligjente.

  $6.49 $8.11 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $14.09 $17.61 -20% Në gjendje

  Autorja ruse, Nina Smirnova, ka paraqitur qartazi historinë e Shqipërisë, përmes dëshmive të panjohura më parë, nga arkivat perëndimore dhe ruse në veçanti, si dhe ka shprehur interpretime të reja mbi personalitetet, personazhet, faktet dhe realitetet e shekullit më të trazuar në historinë e shqiptarëve.

  $14.09 $17.61 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $11.26 $14.08 -20% Në gjendje

  Libri hedh një vështrim historik, folklorik, politik dhe gjuhësor mbi lidhjet e mundshme midis arvanitasve me helenët e lashtë, dhe synon vërtetimin e çështjes nëse "arvanitasit janë krijuesit e Greqisë së Re".

  $11.26 $14.08 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $112.68 $140.85 -20% Në gjendje

  Në morinë e botimeve për historinë moderne të Shqipërisë, ky botim synon të japë një model të ri, duke u përpjekur të sjelë në nivele të duhura atë që ka të bëjë me kujtesën kombëtare si dhe me nxjerrjen e së vërtetës, pavarsisht nga rrethanat e zhvillimeve politike dhe nga pesha që ka marrë zhvillimi i ngjarjeve.

  $112.68 $140.85 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $5.52 $6.90 -20% Në gjendje

  Kam dëshirë të pohoj se pikat e shumta të internimit që ka patur Shqipëria, kanë qenë komponentë të regjimit diktatorial të Enver Hoxhës në sistemin e burgjeve dhe kampeve të të burgosurve. Këto i kujtojmë jo që të ushqejmë ndjenjën barbare të hakmarrjes por që njerëzit të mësojnë edhe nga kjo eksperiencë e egër jetëso

  $5.52 $6.90 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $8.90 $11.13 -20% Në gjendje

  Mehdi Bej Frashëri ka qenë gjithashtu një protagonist i politikës së viteve '30. Ai ka qenë kryeministër nën Mbretin Zog dhe një njeri jashtëzakonisht i kulturuar. Kujtimet e tij janë një çelës i vlefshëm për të vlerësuar kohën në të cilën ai jetoi, si dhe figurën e Mbretit Zog.

  $8.90 $11.13 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $5.63 $7.04 -20% Në gjendje

  Debati Kadare - Qose, është një epitet për shkëmbimin e gjatë disamujor të akuzave dhe kundërakuzave në planin moral, intelektual dhe politik mes shkrimtarit Ismail Kadare dhe akademikut Rexhep Qosja mbi "Identitetin Kombëtar të Shqiptarëve".

  $5.63 $7.04 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $10.03 $12.54 -20% Ne gjendje

  Demokracitë e reja e të paqëndrueshme në Europën Lindore, lufta e egër fisnore në Afrikë, luftërat civile dhe dhuna etnike në Lindjen e Afërt, përhapja e sëmundjeve dhe kriza e urisë në mbarë botën, për të mos përmendur hendekun e madh që është krijuar nga shtetet e pasura.

  $10.03 $12.54 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $11.27 $14.09 -20% Në gjendje

  Bajo Jonuz Topulli, bir i familjes së njohur të Topullarëve të Gjirokastrës, lindi në Sarandë në vitin 1932. Pas shkollimit fillestar dhe aktivizimit në moshë fare të re në veprimtarinë antifashiste, pas çlirimit kreu arsimin e mesëm e atë ushtarak dhe punoi kryesisht në ushtri.

  $11.27 $14.09 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
Jeni duke parë 1 - 9 nga 9 artikuj