Kategoritë

Information

Botuesit

Speciale

Autorët

Lista e produkteve sipas prodhuesit AIIS - Tirana times

AIIS - Tirana times
për faqe
Jeni duke parë 1 - 12 nga 33 artikuj
 • $7.89 $9.86 -20% Është shitur

  Titulli: Princ Vidi - Shqipëria, Gjashtë muaj mbretëriAutori: D.Heaton ArmstrongShtëpia botuese: AiiS (Instituti i Studimeve Ndërkombëtare)Viti: 2008Fq. 180Pesha: 0.22 kg.

  $7.89 $9.86 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $11.27 $14.09 -20% Është shitur

  Title: Bektashism in AlbaniaPolitical History of a Religious MovementAuthor: Albert DojaMember of Academy of Sciences of AlbaniaPublisher: Tirana Times, 2008104 pagesëeight: 0.13 KgISBN: 978-99943-742-8-1

  $11.27 $14.09 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $11.27 $14.09 -20% Është shitur

  Në prozën e Sabri Godos dëshmohet dhuntia e veçantë krijuese, mjeshtëria posaçërisht e dukshme gjuhësore, kultura e gjerë historike dhe përkushtimi i jashtëzakonshëm ndaj historisë kombëtare.

  $11.27 $14.09 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $5.63 $7.04 -20% Është shitur

  Titulli: Kalorësi i SkënderbeutRoman(Publikuar sipas origjinalit të shkruar jashtë gjuhës zyrtare)Autori: Haki StërmilliShtëpia botuese: 55Viti: 2009F. 300Pesha: 0.38 kgISBN: 978-99943-56-45-4

  $5.63 $7.04 -20%
  Shto në shportë  Më shumë
  Ulje çmimi!
  Është shitur
 • $11.27 $14.09 -20% In Stock

  Titulli: Bektashizmi në ShqipëriHistori politike e një lëvizjeje fetareAutoriAlbert DojaAnëtar i Akademisë së ShkencaveShtëpia botueseAIIS, 2008f. 118Pesha: 0.15 kgISBN: 978-99943-742-8-1

  $11.27 $14.09 -20%
  Ulje çmimi!
  In Stock
 • $11.27 $14.09 -20% Ne gjendje

  Udhët e Carlo Fruttero-s (Torino, 1926) dhe Franco Lucentini-t (Romë, 1920 - Torino, 2002) kryqëzohen për herë të parë diku në fund të viteve '40 në një hotel, në Paris.  Fruttero ishte transferuar në kryeqytetin francez për të gjetur punë, kurse Lucentini ishte laureuar në filozofi dhe kishte dhe kishte marrë pjesë në Luftën e Dytë.

  $11.27 $14.09 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $16.34 $20.42 -20% Ne gjendje

  Në këtë vëllim, autori ka paraqitur regjimet autoritare që janë vendosur në Ballkan përmes pasqyrimit të krerëve të këtyre regjimeve. Autori ka përshkuar një horizont të gjerë kohor, para dhe pas Luftës së Dytë Botërore, nga vendosja e diktaturave të djathta mbretërore deri në mbizotërimin e tiranisë sipas modelit stalinist.

  $16.34 $20.42 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $18.59 $23.24 -20% Ne gjendje

  Titulli: Organizatat ndërkombëtare në politikën botëroreOrigjinali: International organisations in world politicsGjinia: Marrëdhënie ndërkombëtareAutori: David Armstrong, Lorna Lloyd, John RedmondShqipëroi: Elvina Jusufaj, Marsida GjonçajShtëpia botuese: AIIS Tirana TimesViti: 2009Fq. 386Pesha: 0.565 kgISBN: 978-99956-736-2-8

  $18.59 $23.24 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $11.27 $14.09 -20% Ne gjendje

  Lufta tradicionalisht është studiuar si një problem që rrjedh nga marrëdhëniet midis shteteve. Doktrinat strategjike, marrëveshjet për kontrollin e armëve dhe krijimi i organizatave ndërkombëtare si Kombet e Bashkuara, synojnë të pengojnë luftërat midis shteteve.

  $11.27 $14.09 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $11.27 $14.09 -20% In Stock

  Title: Albanian Political Parties and elections since 1991Author: Arjan DyrmishiPublisherAIIS, 200984 pagesWeight: 0.11 kgISBN: 978-99956-736-7-3

  $11.27 $14.09 -20%
  Ulje çmimi!
  In Stock
 • $11.27 $14.09 -20% Ne gjendje

  Në krijimtarinë e tij kritika ka veçuar vërtetësinë dhe prirjen për zhbirime psikologjike të botës së njeriut të mirë e altruist, vizatimin e karaktereve me penelata të holla, lirizmin që nuk mungon as kur subjekti shtjellohet në situata konfliktesh, përshkrimin poetik të natyrës. Metafora e tij më shprehëse duket se kërkohet te bardhësia e borës dhe...

  $11.27 $14.09 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $9.02 $11.27 -20% Ne gjendje

  Ashtu si Dante që ecën nga rrethi në rreth për të arritur në ferrin apo parajsën e tij, edhe Samuel Beckett vendos secilin nga tre protagonistët kryesorë të romaneve të trilogjisë së tij, "Molloy", "Malone vdes" dhe "E paemërtueshmja", në një rreth të shquar mirë, me qëllim që ata të arrijnë, mbase hiçin.

  $9.02 $11.27 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
Jeni duke parë 1 - 12 nga 33 artikuj