Referenca: 2804
Referenca: 2804
Referenca: SKU001694
Botuesi: Vellezerit Tafa
Referenca: SKU000001
Botuesi: Mitrush Kuteli
Referenca: SKU001740
Botuesi: UET Press
Referenca: SKU000660
Botuesi: Onufri
Një histori intime dhe e thellë e ngrites së jashtëzakonshme dhe shkëlqimit politik të gruas më të fuqishme -dhe të pa arritshme - në botë.
Titulli: Kancelarja
Origjinali: The Chancellor
Kategoria:Biografi
Autori: Kati Marton
Perktheu: Arian Starova
Botues: AIIS
Viti: 2022
Fq: 389
Pesha: 0.550 kg
ISBN: 978-9928-195-42-5
Ky libër është në gjuhën shqipe
Mbi librin
Një histori intime dhe e thellë e ngrites së jashtëzakonshme dhe shkëlqimit politik të gruas më të fuqishme -dhe të pa arritshme - në botë.
Angela Merkel ka qënë gjithmonë një e huaj. Një bijë pastori, e rritur në Gjermaninë Lindore, të kontrolluar nga sovjetikët, ajo i kaloi të njëzetat si një studiuese në shkencën e kimisë, për të hyrë në politikë vetëm pas rënies së Murit të Berlinit. Dhe megjithatë, brënda pesëmbëdhjetë vitësh, ajo u bë kancelare e Gjermanisë dhe ,shpejt, udhëheqësja jozyrtare e Perëndimit.
Autorja e vlerësuar Kati Marton tregon misterin e kësaj ngjitjeje të pamundur. Me qasjen më të pashëmbullt në rrethin e brëndshëm të kancelares dhe me një grumbull dëshmish të nxjerra në pah, vetëm kohët e fundit, ajo tregoi gjeninë e veçantë politike që është edhe sekreti i suksesit të Merkelit. Asnjë udhëheqës tjetër modern nuk ka treguar kaq aftësi për t’u përballur me agresionin e autoritarizmit ;për të miratuar politika sociale të guximshme dhe për të bashkuar me qetësi një kontinent të tërë - - në një kohë kur vendet po ndahen gjithmonë e më tepër. Përsëri dhe përsëri, Merkel manovroi me zgjuarsi me udhëheqës të tillë si Putin e Trump dhe maturoi në mënyrë të habitshme marrëdhëniet e vështira me aleatë të tillë si Obama dhe Macron.
E përmendur për privatësinë e vet, gruaja që shfaqet në faqet e këtij libri përbën një model për këdo që është i interesuar për të fituar e mbajtur pushtetin, duke qëndruar, në të njëjtën kohë, edhe besnik ndaj bindjeve morale personale. Njëherësh një biografi politike tërheqëse, një portret njerëzor intim dhe një vështrim zbulues për udhëheqjen e sukseshme në veprim libri “Kancelarja” nxjerr në dritë një nga gratë më të jashtëzakonshme të kohës sonë.ë kohës sonë
Udhëzues i shkurtër mbi procesin e porositjes së librave nëpërmjet faqes tonë.
Shkarkime (292.13KB)
Botuesi: Pema
Botuesi: Botart
Botuesi: OMBRA GVG
Botuesi: Univers
Botuesi: Penguin Books
Botuesi: Morava
Botuesi: Univers
Botuesi: OMBRA GVG
Botuesi: Argeta LMG