Referenca: 2804

Gruaja e fotografit, Enkelejd Lamaj (ebook falas)

"Historia e gruas së fotografit” është emri me të cilin e njohin të gjithë, ato pak herë që e përdorin, por, në të vërtetë, ajo është edhe historia e vetë fotografit, ose më saktë, është historia e teorisë së tij mbi rëndësinë e gjërave të vogla.
0 Lekë
More
Në gjendje

Referenca: SKU000001

Botuesi: Mitrush Kuteli

Tregime të moçme shqiptare, Mitrush Kuteli

Përrallat e treguara nga Mitrush Kuteli përbëjnë pjesën më të rëndësishme të letërsisë shqiptare, një frymëzim për një numër të madh veprash të tjera letrare që pasuan përgjatë dekadave. Tregime të Moçme Shqiptare përbën një klasik të të gjitha kohërave.
630 Lekë 700 Lekë
More
Në gjendje

Referenca: SKU001740

Botuesi: UET Press

Enver Hoxha, Blendi Fevziu

Për shumë vite me radhë Enver Hoxha i imponoi historisë versionin e tij. Ai rezulton i paturpshëm për t'i transformuar ngjarjet, për t'i fshirë ose zhdukur personazhet dhe për të ngritur në histori një protagonist të vetëm: atë vetë.
1 350 Lekë 1 500 Lekë
More
Ne gjendje

Referenca: SKU000660

Botuesi: Onufri

Prilli i thyer, Ismail Kadare

Duke lexuar "Prillin e thyer" kuptohet lehtësisht përse dhe me çfarë force Ismail Kadare është pasionuar për tragjedinë dhe për dy përfaqësuesit më të shquar të saj, Shekspirin dhe Eskilin. "Miku, besa dhe gjakmarrja janë rrotat e mekanizmit të tragjedisë antike, dhe të futesh në mekanizmin e tyre është të shikosh mundësinë e tragjedisë."
900 Lekë 1 000 Lekë
More
Në gjendje
Të gjithë artikujt më të shitur
  • Çmim i zbritur
Kancelarja, Kati Marton
  • Kancelarja, Kati Marton

Kancelarja, Kati Marton

Një histori intime dhe e thellë e ngrites së jashtëzakonshme dhe shkëlqimit politik të gruas më të fuqishme -dhe të pa arritshme - në botë.

2 000 Lekë
1 800 Lekë Ruaj 10%
Sasia
Në gjendje

Përshkrimi

Titulli: Kancelarja
Origjinali: The Chancellor
Kategoria:Biografi
Autori: Kati Marton
Perktheu: Arian Starova
Botues: AIIS
Viti: 2022
Fq: 389
Pesha: 0.550 kg
ISBN: 978-9928-195-42-5
Ky libër është në gjuhën shqipe

Mbi librin

Një histori intime dhe e thellë e ngrites së jashtëzakonshme dhe shkëlqimit politik të gruas më të fuqishme -dhe të pa arritshme - në botë.

Angela Merkel ka qënë gjithmonë një e huaj. Një bijë pastori, e rritur në Gjermaninë Lindore, të kontrolluar nga sovjetikët, ajo i kaloi të njëzetat si një studiuese në shkencën e kimisë, për të hyrë në politikë vetëm pas rënies së Murit të Berlinit. Dhe megjithatë, brënda pesëmbëdhjetë vitësh, ajo u bë kancelare e Gjermanisë dhe ,shpejt, udhëheqësja jozyrtare e Perëndimit.

Autorja e vlerësuar Kati Marton tregon misterin e kësaj ngjitjeje të pamundur. Me qasjen më të pashëmbullt në rrethin e brëndshëm të kancelares dhe me një grumbull dëshmish të nxjerra në pah, vetëm kohët e fundit, ajo tregoi gjeninë e veçantë politike që është edhe sekreti i suksesit të Merkelit. Asnjë udhëheqës tjetër modern nuk ka treguar kaq aftësi për t’u përballur me agresionin e autoritarizmit ;për të miratuar politika sociale të guximshme dhe për të bashkuar me qetësi një kontinent të tërë - - në një kohë kur vendet po ndahen gjithmonë e më tepër. Përsëri dhe përsëri, Merkel manovroi me zgjuarsi me udhëheqës të tillë si Putin e Trump dhe maturoi në mënyrë të habitshme marrëdhëniet e vështira me aleatë të tillë si Obama dhe Macron.

E përmendur për privatësinë e vet, gruaja që shfaqet në faqet e këtij libri përbën një model për këdo që është i interesuar për të fituar e mbajtur pushtetin, duke qëndruar, në të njëjtën kohë, edhe besnik ndaj bindjeve morale personale. Njëherësh një biografi politike tërheqëse, një portret njerëzor intim dhe një vështrim zbulues për udhëheqjen e sukseshme në veprim libri “Kancelarja” nxjerr në dritë një nga gratë më të jashtëzakonshme të kohës sonë.ë kohës sonë

Detajet e librit
9789928195425
9789928195425
Bashkëngjitje
Shkarkime
KATËR HAPA PER TE POROSITUR

Udhëzues i shkurtër mbi procesin e porositjes së librave nëpërmjet faqes tonë.

Shkarkime (292.13KB)
16 libra të tjera në këtë kategori:

Botuesi: Pegi

Bindja, Jane Austen

Ai rrëfen historinë e dashurisë mes kapitenit Uentuorth dhe Ana Eliotit: një dashuri e përvuajtur dhe e penguar nga familja e saj aristokrate për shkak se i dashuri i saj vjen nga një shtresë shoqërore më e ulët.
1 080 Lekë 1 200 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Aleph

Gjithçka për asgjë, Walter Kempowski

Gjithçka për asgjë i Walter Kempowskit është njëvepër madhore e letërsisë gjermane që nga Lufta e Dytë Botërore e këtej. Për të shkruar këtë roman, Kempowski rrëmoi thellë në pasurinë e tij të ditarëve privatë dhe skicave biografike nga kjo epokë dhe nga ku rajon.
1 080 Lekë 1 200 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Botart

Djali me pizhame me vija, John Boyne

Nëse filloni ta lexoni këtë libër, do të nisni një udhëtim me një djalë nëntë vjeçar i quajtur Bruno. (Edhe pse ky nuk është një libër për nëntë vjeçarët.) Por herët apo vonë ju së bashku me Brunon do të arrini te një “mur”. Mure të tilla ekzistojnë në gjithë botën. Urojmë që juve nuk do t’ju duhet të kaloni një mur të tillë.
1 080 Lekë 1 200 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Albas

Sundimi i ligjit, Tom Bingham

Sundimi i ligjit është një term shumë i përdorur, pak i shqyrtuar. Ideja e sundimit të ligjit si themel i shteteve dhe qytetërimeve moderne, së fundmi është bërë edhe më magjike se sa ajo e demokracisë. Por nga se përbëhet ajo?
1 170 Lekë 1 300 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Pema

Home body, Rupi Kaur

Pas një mungese të gjatë, rivjen te lexueset dhe lexuesit me librin e "home body", me rrëfime mbi mendjen, zemrën, pushimin dhe zgjimin.
810 Lekë 900 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Pegi

Jeta shpirtërore, Alberto Moravia

“Jeta shpirtërore” i shkrimtarit italian Alberto Moravia është një roman, që denoncon të gjitha veset dhe palavitë e një klase pushteti në dukje elitare, por krejtësisht të zvetënuar.
1 350 Lekë 1 500 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Botimet Dudaj

Kujtime vajze, Annie Ernaux

Verë 1958. Për herë të parë larg familjes, një tetëmbëdhjetëvjeçare shkon në një kamp pushimesh duke shërbyer si kujdestare dhe aty zbulon vetveten: dashurinë, seksin, gjykimet e të tjerëve, stërmundimin për të jetuar lirinë, etjen për liri.
720 Lekë 800 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Dituria

Vdekje në Nil, Agatha Christie

Një avullore luksoze, Karnaku, lundron nëpër Nil. Në bord, i mbledhur nga fati dhe kureshtja për peizazhin ekzotik të Piramidave në Egjipt, gjendet një grup i larmishëm udhëtarësh. Linetë Rixhuej, personazhi që bie më shumë në sy, vajza më e pasur në Angli, udhëton për muajin e mjaltit me të shoqin, Sajmon Dojlin
900 Lekë 1 000 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Botimet Dudaj

Treni i fateve, Blanca Busquets

Në njërin nga vagonët janë dymbëdhjetë persona që, në dukje, nuk kanë të bëjnë fare me njëri-tjetrin. Por, në të vërtetë, që të gjithë dinë për njëri-tjetrin shumë më tepër nga sa pandeh secili në lidhje me veten...
900 Lekë 1 000 Lekë
More
Në gjendje