Drama

Information

Speciale

Drama

Përzgjerje librash me pjesë teatrale.

Drama Janë 26 produkte.

për faqe
Jeni duke parë 1 - 12 nga 26 artikuj
 • $13.52 $16.90 -20% Në gjendje

  $13.52 $16.90 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $6.76 $8.45 -20% Në gjendje

  Homo dramatikusi i Kasëm Trebeshinës përjeton rënie në nivelet më të ulëta të nënshtrimit dhe të prostituimit fizik e shpirtëror, por edhe ngritje në nivelet më sublime të heroit me guxim mbinjerëzor kur e mund frikën nga vdekja, që ishte instrument efikas i terrorit në kohën e diktaturës.

  $6.76 $8.45 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $10.14 $12.68 -20% Në gjendje

  $10.14 $12.68 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $5.63 $7.04 -20% In Stock

  Zeusi ndihet i kërcënuar nga një komplot dhe "çështja Promethe", para pajtimit mes atyre të dyve, është procesi i parë politik i historisë. Edhe pse e ka pushuar luftën me zotin madhor, Prometheu prapë nuk ndihet i qetë. Tashmë i liruar nga prangat, ai merr pjesë në një shpërthim nuklear dhe aty e kupton se ç'ka bërë qenia njer

  $5.63 $7.04 -20%
  Ulje çmimi!
  In Stock
 • $5.63 $7.04 -20% Në gjendje

  Fokusi i Shekspirit në këtë konflikt ishte një shmangie revolucionare nga tragjeditë bashkëkohore mbi hakmarrjen, të cilat ishin të prira t'i dramatizonin grafikisht në skenë aktet e dhunshme dhe në të theksohet më shumë dilema e heroit sesa veprimet e përgjakshme.

  $5.63 $7.04 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $9.02 $11.27 -20% Ne gjendje

  Fabula është mjaft e thjeshtë: problemi dramatik në sjelljen e çoroditur të dy vëllezërve të ligj ndaj dy vëllezërve të mirë, si dhe pengesat e lidhura me këtë sjellje ndaj martesës së disa çifteve në këtë pjesë teatrore (sidomos të Rozalindës me Orlandon) zgjidhen pa vështirësi dhe, pa pikë dyshimi, kemi të bëjmë me n

  $9.02 $11.27 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $9.02 $11.27 -20% Ne gjendje

  Antoni dhe Kleopatra është një nga tragjeditë më të njohura të Shekspirit. E shkruar rreth dhjetë vjet pas Jul Cezarit, kjo tragjedi përshkruan ngjarje dhe individë të vërtetë të historisë romake, por ndryshe nga Jul Cezari, ajo paraqet edhe historinë e dashurisë së personazheve prej të cilëve ka marrë edhe emrin tragjedia.

  $9.02 $11.27 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $5.63 $7.04 -20% Ne gjendje

  "Komedia e keqkuptimeve" është një nga pjesët më të hershme të Shekspirit. Ajo është edhe komedia më e shkurtër dhe një nga më komiket, ku humori krijohet pothuajse krejt, përveç lojërave të fjalëve, nga identitetet e gabuara dhe qesharake.

  $5.63 $7.04 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $13.52 $16.90 -20% Ne gjendje

  Në këtë vëllim janë paraqitur tri drama të Shekspirit: "Timoni nga Athina", "Simbelini" dhe "Masë për masë".

  $13.52 $16.90 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $5.63 $7.04 -20% Ne gjendje

  Megjithëse Tregtari i Venedikut ofron disa kënaqësi tradicionale të komedisë romantike, ajo shfaq gjithashtu rrjedhojat e paragjykimit. Kështu, Shekspiri mbetet bashkëkohësi ynë.

  $5.63 $7.04 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $5.07 $6.34 -20% In Stock
 • $9.02 $11.27 -20% Ne gjendje

  Shtrëngata i përket zhanrit të pjesëve romantike elizabetiane. Ajo kombinon elemente të tragjedisë (hakmarrja e Prosperos) me ato të komedisë romantike (dy të dashurit e rinj, Miranda dhe Ferdinanti) dhe ashtu si një nga veprat problematike të Shekspirit ngre disa çështje më të thella që nuk zgjidhen krejtësisht në fund.

  $9.02 $11.27 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
Jeni duke parë 1 - 12 nga 26 artikuj