Kategoritë

Botuesit

Autorët

Moderniteti dhe Holokausti, Zygmunt Bauman Shihe të plotë

Moderniteti dhe Holokausti, Zygmunt Bauman

Ky libër brilant i Zygmunt Bauman – it flet për atë çfarë mund të na mësojë sociologjia për Holokaustin, por flet në hollësi edhe për mësimet e Holokaustit për sociologjinë. Ai nxjerr në pah se si domethënia e Holokaustit rrezikon të lihet mënjanë në të kuptuarin tonë të modernitetit.

Info shtesë

Disponueshëria: Në gjendje

$11.27

Me ulje çmimi!

-20%

$14.09

Titulli: Moderniteti dhe Holokausti
Origjinali: Modernity and The Holocaust
Gjinia: Shkenca sociale
Autori: Zygmunt Bauman
Shqipëroi: Enis Sulstarova
Shtëpia botuese: Pika pa sipërfaqe
Viti: 2015
Fq. 348
Pesha: 0.379 kg.
ISBN: 978-9928-185-21-1

Mbi librin

Zygmunt Bauman është profesor nderi i sociologjisë në Universitetin e Lidsit dhe Varshavës. Ai është autor i shumë veprave, ndër të cilat veçojmë: Legislators and interpreters, Modernity and Ambivalence, Liquid life, Postmodernity and its discontents, Globalization: The human consequences etj.

Ky libër brilant i Zygmunt Bauman – it flet për atë çfarë mund të na mësojë sociologjia për Holokaustin, por flet në hollësi edhe për mësimet e Holokaustit për sociologjinë. Ai nxjerr në pah se si domethënia e Holokaustit rrezikon të lihet mënjanë në të kuptuarin tonë të modernitetit.

Një mënyrë shmangieje është reduktimi i Holokaustit thjesht në diçka që u ka ndodhur hebrenjve, si një ngjarje në historinë hebreje. Një mënyrë e dytë është të shihet Holokausti si përfaqësues i disa aspekteve të caktuara të jetës shoqërore, të cilat do të kapërcehen nga përparimi i modernitetit.

Asnjë nga këto pikëpamje nuk i qëndron sprovës hetuese. Tema qendrore e librit të Bauman – it është të vërtetojë se Holokausti duhet kuptuar si diçka thellësisht e rrënjosur në natyrën e modernitetit – jo si një ngjarje e veçantë, as si një fenomen që lidhet thjesht me qëndrueshmërinë e elementit "barbar" në të. Ky përfundim pasohet nga një sërë korrigjimesh të kuptimit të shoqërisë moderne dhe institucioneve të saj.