Kategoritë

Botuesit

Autorët

Getja mes perendimit dhe misticizmit oriental, Edvin Cami Shihe të plotë

Getja mes perendimit dhe misticizmit oriental, Edvin Cami

Ky punim hedh dritë mbi një përmasë të veçantë të veprës së poetit gjerman J. V. fon Gëte, që është interesi dhe qëndrimi i tij tejet pozitiv ndaj Orientit dhe Islamit.

Info shtesë

SKU000991

Disponueshëria: Nuk e kemi më këtë libër në depo


Më njoftoni kur ta rimerni

$4.51

Me ulje çmimi!

-20%

$5.64

Titulli: Gëtja mes perëndimit dhe misticizmit oriental
Origjinali: Gëtja mes perëndimit dhe misticizmit oriental
Gjinia: Studim
Autori: Edvin Cami
Shtëpia botuese: Pika pa sipërfaqe
Viti: 2009
Fq. 110
Pesha: 0.111 kg
ISBN: 978-99956-82-11-8

Mbi librin

Ky punim hedh dritë mbi një përmasë të veçantë të veprës së poetit gjerman J. V. fon Gëte, që është interesi dhe qëndrimi i tij tejet pozitiv ndaj Orientit dhe Islamit.Një qëndrim i tillë gjen shprehje veçanërisht në veprën "Divani perëndimor-lindor", që është vlerësuar nga disa studiues si epopeja më e rëndësishme lirike e shkruar prej poetit të famshëm gjerman.

Në veprimtarinë e organizuar nën shoqërinë e muzikës klasike dhe të asaj mistike orientale, si dhe të recitimit të poezive të "Divanit perëndimor-lindor", në një atmosferë tërheqëse, u diskutua ideja e shprehur prej Gëtes për zhdukjen e kufijve dhe shtrëngimin e duarve mes qytetërimeve e kulturave perëndimore e orientale në frymëzimin e respektit të ndërsjellë dhe vlerave të përçuara nga besimet monoteiste në përgjithësi dhe nga Islami në veçanti.

Ky botim i qendrës për studime letrare "Pika pa Sipërfaqe" vjen në sfondin e debateve jo pak të ndezura që prej kohësh zënë rendin e ditës në Shqipëri e më gjerë mbi çështje si përplasjet e qytetërimeve, rreziqet e shfrytëzimit të besimit fetar për qëllime terrori, sfida e identiteteve etj.