Historia shqiptare

Information

Botuesit

Speciale

Autorët

I ri Ulje çmimi! Origjina e gollobordasve të Dibrës (Kalabardhët), Agim R. Kasa Shfaq të madhe

Origjina e gollobordasve të Dibrës (Kalabardhët), Agim R. Kasa

Produkt i ri

Krahina e Gollobordës (Kalabardhës) është e njësuar me Dibrën që në lashtësi, kur banohej nga fisi ilir i penestëve. Në mesjetë feudalët arbërorë dhe ngjarjet historike, për këtë krahinë, kanë qenë të njëjta me Dibrën e epërme.

Më shumë detaje

$7.89

-20%

$9.86

Më shumë informacione

Titulli: Origjina e gollobordasve të Dibrës (Kalabardhët)
Gjinia: Histori
Autori: Agim R. Kasa
Shtëpia botuese: Dituria
Viti: 2019
Fq. 224
Pesha: 0.313 kg.
ISBN: 978-9928-292-20-9

Mbi librin

Krahina e Gollobordës (Kalabardhës) është e njësuar me Dibrën që në lashtësi, kur banohej nga fisi ilir i penestëve. Në mesjetë feudalët arbërorë dhe ngjarjet historike, për këtë krahinë, kanë qenë të njëjta me Dibrën e epërme.

Sot, kur shkruajmë për historinë, duhet të paraqesim saktë të kaluarën, në mënyrë që në të ardhmen të mos fshihet nga kujtesa, nga brezat që do të vijnë. Globalizmi gjithnjë e më i madh i shoqërisë, imponon ndryshime të shumta në jetën e secilit prej nesh, ku kulturat e ndryshme po deterritorializohen dhe konvergjohen.

Reviews

Write a review

Origjina e gollobordasve të Dibrës (Kalabardhët), Agim R. Kasa

Origjina e gollobordasve të Dibrës (Kalabardhët), Agim R. Kasa

Krahina e Gollobordës (Kalabardhës) është e njësuar me Dibrën që në lashtësi, kur banohej nga fisi ilir i penestëve. Në mesjetë feudalët arbërorë dhe ngjarjet historike, për këtë krahinë, kanë qenë të njëjta me Dibrën e epërme.