Kategoritë

Botuesit

Autorët

Historia e teorive ekonomike, Roger Backhouse Shihe të plotë

Historia e teorive ekonomike, Roger Backhouse

Askush nuk mund ta injorojë ekonomiksin. Nuk janë kurrë të mjaftueshme burimet për t'iu qasur atij ngaqë shoqëria njerëzore gjithmonë është përballur me çështjet e rëndësishme të parasë, tregjeve, shkëmbimeve, çmimeve dhe prodhimit.

Info shtesë

SKU000878

Disponueshëria: Ne gjendje

$13.52

Me ulje çmimi!

-20%

$16.90

Titulli: Historia e teorive ekonomike
Origjinali: The Penguin History of Economics
Gjinia: Ekonomi
Autori: Roger E. Backhouse
Shqipëroi: Alfred Cako
Shtëpia botuese: Bota Shqiptare
Fq. 436
Pesha: 0.52 kg
ISBN: 978-99956-11-77-4

Mbi librin

Askush nuk mund ta injorojë ekonomiksin. Nuk janë kurrë të mjaftueshme burimet për t'iu qasur atij ngaqë shoqëria njerëzore gjithmonë është përballur me çështjet e rëndësishme të parasë, tregjeve, shkëmbimeve, çmimeve dhe prodhimit. Këtë histori autoritative, Roger Backhouse e ofron që nga Grekët e Lashtë e deri në shekullin XXI.

Ekonomiksi lindi ngadalë si një disiplinë e spikatur, jashtë teologjisë, filozofisë së moralit, administrimit dhe ligjit. Ai ka qenë thellësisht i influencuar prej teorive shkencore si ato të Njutonit dhe Darvinit, prej metodave të matematikës, siç është Teoria e Lojrave, prej teknikave statistikore dhe avantazheve teknologjike. Dhe ai gjithmonë është përplasur për çështjet praktike të mirëqenies dhe luftës, kolonializimit dhe zhvillimit, kolapsit të komunizmit dhe tranzicionit të demokracisë kapitaliste.

Me analizmin e figurave të mirënjohura duke përfshirë Adam Smithin, Maltusin, Marksin dhe Kejnsin në pozicionin e tyre historik, Backhouse sjell disa ide mbi tema të rëndësishme të patrajtuara më parë. Kjo përfshin rëndësinë e Islamit në Mesjetë; ngritjen e Ekonomiksit në SHBA; debatet e çështjeve midis dy Luftërave Botërore mbi sfidën e socializmit kundrejt tregut; ndikimin e Luftës së Dytë Botërore dhe shtimin e fushave me brendi ekonomiksin në shekullin XX. Historia e teorive ekonomike ofron një panoramë përmbyllëse të këtij subjekti të rëndësishëm.

Mbi autorin

Roger E. Backhouse ka lindur në Suffolk më 1951 dhe është edukuar në Universitetin e Bristolit dhe të Birmingamit. Që nga viti 1996 ka qenë profesor i Historisë dhe Filozofisë të Ekonomiksit në Universitetin e Birmingamit. Më herët ka dhënë mësim mbi Ekonomiksit në University College London (1975 – 1977) dhe në Universitetin e Keele – s (1977 – 1999).

Nga viti 1998 – 2000 ka qenë pjesëtar i British Academy Research Readership. Gjithashtu ka dhënë mësim në kurset për Historinë e Ekonomiksit në universitetet e Bristolit, Bakingamit dhe Oportos. Ai është bashkëbotues i Revistës së Historisë së Mendimit Ekonomik dhe botues i Revistës së Metodologjisë Ekonomike.

Gjithashtu vazhdon të kontribuojë me artikuj mbi Ekonomiksin në një numër të gjerë revistash; është autor dhe redaktor i disa librave si: "Një histori e analizave ekonomike moderne", "Ekonomistët dhe ekonomia", "Kejnsi: Përgjigjet bashkëkohore të Teorisë së Përgjithshme", "Ekonomistët më të njohur", "Drejt një historie të ekonomiksit të aplikuar".