Kategoritë

Botuesit

Autorët

Ne gjurmet e se ndryshmes, Arben Theodhosi Shihe të plotë

Ne gjurmet e se ndryshmes, Arben Theodhosi

Disa memorie dhe përjetime të Theodhosit mund të shfletohen në librin dhe katalogun e tij të parë të titulluar "Rievokim". Në maj 2007 promovohet libri dhe katalogu i dytë i Theodhosit i titulluar "Sfidë ndaj kufijve" në gjuhët shqip dhe anglisht, me 58 punime kryesisht të viteve të fundit dhe me një shkrim ku autori prezanton pikëpamjet e tij.

Info shtesë

2577

Disponueshëria: Ne gjendje

Ky është ekzemplari i fundit!

$11.27

Me ulje çmimi!

-20%

$14.09

Titulli: Në gjurmët e së ndryshmes
Origjinali: Në gjurmët e së ndryshmes
Gjinia: Art
Autori: Arben Theodhosi
Shtëpia botuese: AlbPAPER
Fq. 84
Pesha: 0.319 kg.
ISBN: 978-99943-45-72-4

Mbi autorin

Arben Theodhosi lindi në Tiranë më 1953.1991 – Merr pjesë në ekspozitën "Forbidden Art" në Vjenë.1992 – Ekspozitë vetjake në Galerinë Kombëtare të Arteve me 40 punime në vaj të realizuara kryesisht gjatë viteve të internimit.1993 – Përfundon në Akademinë e Arteve studimet e ndërprera për 15 vjet (1975 – 1990 ishte periudha e internimit dhe e punës së detyruar në minierë për shkak te pozicionit politik të të atit, Koço Theodhosit, anëtar i Byrosë Politike dhe Ministër i Industrisë i dënuar me vdekje në 1977 nga regjimi diktatorial).

1994 – Ekspozitë në Qendrën e Dizainit, sponsorizuar nga William Walters.
1995 – Merr Çmimin e parë "Onufri 95" nga Galeria Kombëtare e Arteve, Tiranë, për pikturën "Arka".
1996 – Ekspozitë në Galerinë Kombëtare të Arteve, sponsorizuar nga Debra Wahlberg.
1994 – 1996 – Bën pjesë në grupin e piktorëve restauratorë pranë Institutit të Monumenteve.
1996 – 1998 – Emigron në Greqi, Athinë, ku punon për dy Galeri Arti: "Areas" dhe "Plaka Gallery" (pikturë dhe restaurim).
2000 – Ekspozitë në Arezzo, organizuar dhe sponsorizuar nga IOM, UCODEP dhe Region of Toscana.
2005 – Ekspozitë në Hollandë (Hague), organizuar nga Ambasada shqiptare në Hague.
2007 – Ekspozitë e përbashkët për Nënë Terezën, me piktorët G. Leka, L. Blloshmi dhe Hasan Nallbani, organizuar në Galerinë Kombëtare të Arteve.

Disa memorie dhe përjetime të Theodhosit mund të shfletohen në librin dhe katalogun e tij të parë të titulluar "Rievokim". Në maj 2007 promovohet libri dhe katalogu i dytë i Theodhosit i titulluar "Sfidë ndaj kufijve" në gjuhët shqip dhe anglisht, me 58 punime kryesisht të viteve të fundit dhe me një shkrim ku autori prezanton pikëpamjet e tij. Pikturat e Theodhosit ndodhen në koleksione private në shumicën e shteteve të Europës Perëndimore si dhe në SHBA.

Një ndër veprat më të vlerësuara është piktura në vaj "Purple Crucifix", e cila bën pjesë në koleksionin e artit modern të Muzeut dioqezian "Albino Luciani" në Vittoria Veneto, Itali. Aktualisht, Theodhosi punon si specialist restaurator në sektorin e artit pranë Institutit të Monumenteve të Kulturës "Gani Strazimiri".