Kategoritë

Botuesit

Autorët

Gati per rinisje, Monika Shoshori Stafa Shihe të plotë

Gati per rinisje, Monika Shoshori Stafa

Autorja shfaqet mjeshtre e reportazhit problemor, historik, politik e shoqëror dhe sjell risi të naryrës teorike e praktike të këtij zhanri të gazetarisë e publicistikës.

Info shtesë

2472

Disponueshëria: Ne gjendje

$5.63

Me ulje çmimi!

-20%

$7.04

Titulli: Gati për rinisje (Up in the air)
Origjinali: Gati për rinisje (Up in the air)
Gjinia: Reportazh
Autori: Monika Shoshori Stafa
Shtëpia botuese: Naimi
Viti: 2012
Fq. 274
Pesha: 0.315 kg.
ISBN: 978-9928-109-30-9

Mbi librin

Libri me reportazhe, përshkrime e mbresa udhëtimi "Gati për rinisje" i Monika Stafës, për nga përmbajtja është një enciklopedi historike e bashkëkohore. Autorja shfaqet mjeshtre e reportazhit problemor, historik, politik e shoqëror dhe sjell risi të naryrës teorike e praktike të këtij zhanri të gazetarisë e publicistikës.

Reportazhet e kësaj gazetareje historiane paraqiten si pasurim i formave të pasqyrimit publicistik në gazetarinë tonë. Mjaft prej këtyre shënimeve të udhëtimit priren nga pasqyrimi historik i zhvillimeve dhe problemeve, kjo edhe në saj të kulturës së gjerë e të thelllë historike që zotëron e përfaqëson gazetarja historiane, njëheri historiania gazetare Monika Stafa.

Mbi autoren

Monika Shoshori Stafa, gazetare dhe kërkuese. Studimet e shkallës së masterit i kreu në Universitetin e Tiranës, për historinë politike bashkëkohore të shtetit shqiptar (2007). Formimin e saj e plotësoi me studime të shkallës postmaster në Shkollën Politike Europiane (2008). Së afërmi paraqet për mbrojtje tezën e doktoraturës në shkollën e studimeve doktorale të Qendrës së Studimeve Albanologjike me titull "Hebrenjtë në Shqipëri 1933 – 1944: me një vështrim prapavajtës dhe me një shqyrtim kontekstual".

Është autore e më shumë se 50 dokumentarëve të transmetuar, fituese e disa projekteve dhe konkurrimeve të organizatave ndërkombëtare të përfaqësuara në Tiranë (UNDP, UNICEF, UNIFEM, World Bank, British Council) dhe e ftuar prej tyre si këshilltare eksperte në fushën e mediave. Ka botuar librat "Çështja e Shën Naumit", "Monarkia kundër Republikës". Është autore e disa qindra artikujve, analizave, reportazheve e përshkrimeve të botuar në shtyp brenda dhe jashtë vendit.