Kategoritë

Botuesit

Autorët

Sistemet e huaja me te medha te te drejtes, Michel Fromont Shihe të plotë

Sistemet e huaja me te medha te te drejtes, Michel Fromont

Vendet e studiuara janë kryesisht Gjermania dhe Anglia, të cilat së bashku me Francën, ushtrojnë një influencë të madhe mbi të drejtat e mbarë botës. Më pas vijojnë vendet që janë fuqi kryesore ekonomike, Shtetet e Bashkuara, Japonia, Kina dhe Italia.

Info shtesë

SKU000873

Disponueshëria: Ne gjendje

$11.27

Me ulje çmimi!

-20%

$14.09

Klientët që blenë këtë libër, blenë edhe...

Titulli: Sistemet e huaja më të mëdha të të drejtës
Origjinali: Grands systèmes de droit ètrangers
Gjinia: Drejtësi
Autori: Michel Fromont
Shqipëroi: Edmond Xhabija, Kleopatra Koleka
Shtëpia botuese: Papirus
Viti: 2009
Fq. 200
Pesha: 0.317 kg
ISBN: 978-99943-976-5-5

Mbi librin

Vendet e studiuara janë kryesisht Gjermania dhe Anglia, të cilat së bashku me Francën, ushtrojnë një influencë të madhe mbi të drejtat e mbarë botës. Më pas vijojnë vendet që janë fuqi kryesore ekonomike, Shtetet e Bashkuara, Japonia, Kina dhe Italia. Ndërsa vitet e fundit disa vende i kanë ndryshuar shumë të drejtat e tyre: Spanja, Holanda, Zvicra dhe Rusia.

Në të gjitha këto vende e drejta po zhvillohet shumë shpejt dhe ky libër paraqet gjendjen e saj aktuale. Për të kuptuar të drejtat e huaja duhen njohur themelet e sistemeve të tyre kombëtare, domethënë historia dhe gjykatat e tyre, madje ndonjëherë dhe procedurat gjyqësore, burimet e ndryshme të të drejtës si dhe strukturat e tyre politike.

Më pas trajtohen lëndët më të nevojshme për marrëdhëniet ekonomike ndërkombëtare, si për të drejtën private ashtu dhe për të drejtën publike, kryesisht prona, kontratat dhe përgjegjësia, madje ndonjëherë edhe personat juridike si dhe drejtësia kushtetuese dhe mosmarrëveshja administrative.

Mbi autorin

Michel Fromont, profesor i merituar në Universitetin Panthëon-Sorbonne (Paris I), ia ka kushtuar gjithë karrierën e tij njohjes së të drejtave të huaja dhe të të drejtave evropiane, veçanërisht të drejtës gjermane, dhe kjo si rrjedhojë e përparësisë së saj mbi të drejtat evropiane që prej pesëdhjetë vjetësh.

Ai ka qëndruar për një kohë të gjatë në Gjermani dhe në Britaninë e Madhe dhe nka patur kontakte të shumta me universitetet holandeze, gjermane, zvicerane, italiane, spanjolle, portugeze, greke dhe polake.

Michel Fromont ka ditur t'u ngjallë studentëve shijen për studimin e të drejtave të huaja si nërpërmjet librave të tij ashtu dhe nëpërmjet krijimi të programit të studimeve juridike dykombëshe.