Kategoritë

Botuesit

Autorët

Fjalor, Termat juridike Evropiane, Pierre-Yves Monjal Shihe të plotë

Fjalor, Termat juridike Evropiane, Pierre-Yves Monjal

Qëllimi kryesor i këtij fjalori termash juridikë evropianë është që t'i japë lexuesit të kuptojë lehtësisht konceptet dhe shprehjet e përdorura gjerësisht nga juristët, specialistët dhe mediat lidhur me atë që është rënë dakord të quhet Evropa.

Info shtesë

SKU000471

Disponueshëria: Ne gjendje

$11.27

Me ulje çmimi!

-20%

$14.09

Klientët që blenë këtë libër, blenë edhe...

 • E drejta penale, Pjesa e Pergjithshme, Shefqet Muci

  E drejta...


  Dr. Shefqet Muçi është diplomuar jurist në...

 • Biznesi i vogel, Ilir Daliu

  Biznesi i...


  Titulli: Biznesi i vogël, guidë praktike e...

 • Fjalor termash juridike, ekonomike dhe biznesi anglisht-shqip

  Fjalor...


  Titulli: Fjalor termash juridike, ekonomike dhe...

Titulli: Fjalor, Termat juridikë evropianë
Origjinali: Termes juridiques europèens
Gjinia: Drejtësi, fjalor
Autori: Pierre – Yves Monjal
Shqipëroi: Juliana Latifi
Shtëpia botuese: Papirus
Viti: 2008
Fq. 180
Pesha: 0.246 kg
ISBN: 978-99943-976-7-9

Mbi librin

Qëllimi kryesor i këtij fjalori termash juridikë evropianë është që t'i japë lexuesit të kuptojë lehtësisht konceptet dhe shprehjet e përdorura gjerësisht nga juristët, specialistët dhe mediat lidhur me atë që është rënë dakord të quhet Evropa.

Këtu janë paraqitur, përcaktuar dhe shpjeguar më shumë se 700 terma mbi institucionet ose që kanë lidhje me to. Shpesh herë termat janë komentuar duke treguar kujdes që të nxirret në pah realiteti që fshihet pas fjalës.

Ky fjalor, i përditësuar kryesisht me Traktatin e Nisës, i cili është aktualisht në fuqi, trajton gjithashtu fjalë dhe shprehje të marra nga Projektkushtetuta Evropiane. Në këtë fjalor nuk trajtohet vetëm Bashkimi Evropian. Objekt i shumë termave janë organizata të tjera evropiane, të tilla si Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut, OSBE, etj.