• Banner

  • Ka mbaruar

Financat Personale, Arthur J. Keown

Mjetet, teknikat dhe ekuacionet harrohen lehtë, ndërsa logjika dhe parimet themelore që nxitin përdorimin e tyre, pasi të kuptohen, do të mbeten dhe do të bëhen pjesë e "personalitetit financiar" të cdo studenti.

2 500 Lekë
Sasia
Ka mbaruar

Përshkrimi

Titulli: Financat Personale (kopertinë e trashë)

Origjinali: Personal finance: turning money into wealth

Gjinia: Ekonomi

Autori: Arthur J. Keown

Shqipëroi: Language Solution Albania

Shtëpia botuese: AADF

Viti: 2020

Fq. 574

Pesha: 1.824

ISBN: 978-9928-4488-3-5

Mbi librin

Për shumë studentë kursi i “Financave personale” përbën ekspozimin e parë dhe të vetëm ndaj financave personale, prandaj është e rëndësishme që materiali të paraqitet në mënyrë të tillë që të lërë gjurmë të fortë. Mjetet, teknikat dhe ekuacionet harrohen lehtë, ndërsa logjika dhe parimet themelore që nxitin përdorimin e tyre, pasi të kuptohen, do të mbeten dhe do të bëhen pjesë e "personalitetit financiar" të cdo studenti.

Nëpërmjet prezantimit të dhjetë parimeve themelore të financave personale, botimi i shtatë i "Financave personale: Shndërrimi i  parave në pasuri" i aftëson studentët të hartojnë dhe të realizojnë një plan për të ardhmen e tyre financiare. Këto parime studentët do të mund t'i shfrytëzojnë gjatë gjithë jetës së tyre - ato do t'i ndihmojnë t'ia dalin mbanë në një mjedis financiar në ndryshim të përhershëm.

Përmbajtja

Pjesa 1. Planifikimi financiar

1.Procesi i planifikimit financiar  

2.Vlerësimi i mirëqenies suaj financiar dhe hartimi i një plani 28 

3.Menaxhimi i tatimeve dhe taksave 58

Pjesa 2.Menaxhimi i parave tuaja

1.Menaxhimi i mjeteve monetare ose i aktiveve likuide 88 

2.Përdorimi i kartave të kreditit: Roli i kredisë së hapur 118 

3.Huat për studentët dhe konsum: Roli i huamarrjes së planifikuar 150

4.Vendimmarrja për banesën dhe automjetin 189

Pjesa 3.Të mbrohemi nëpërmjet sigurimeve

1.Sigurimi i jetës dhe shëndetit 255 

2.Sigurimi i pronës dhe i përgjegjësive 298 

Pjesa 4. Menaxhimi i investimeve

1.Bazat e investimeve 331 

2.Investimi në aksione 372

3. Investimi në obligacione dhe në alternativa të tjera 401

4. Fondet e përbashkëta: Një mënyrë e thjeshtë për diversifikim 433

Pjesa 5.Problemet gjatë ciklit të jetës

1.Planifikimi për pension: Rasti i Shqipërisë 475 

2.Planifikimi i pasurisë: Kursejuni trashëgimtarëve tuaj para dhe telashe 511

 3.Ngjarjet financiare të jetës − Bashkimi i copëzave 538

Shtojca A: Shuma e përbërë e 1$ 598

Shtojca B:Vlera aktuale e 1$ 600

Shtojca C:Shuma e përbërë vjetore e 1$ për n periudha 602

Shtojca D:Vlera aktuale e 1$ për n periudha 604

Shtojca E:Tabelat e kredisë me këste mujore 606

Detajet e librit
Ndoshta mund të pëlqejë edhe

Kontabiliteti Financiar, Grup autoresh

 Përgjatë çdo kapitulli, materiali i librit është i integruar përreth fokusimit të një shoqërie të njohur, vendimeve të saj, si dhe pasqyrave të saj financiare. Kjo metodë krijon kushtet e përshtatshme për të diskutuar rëndësinë e kontabilitetit dhe mënyrën sesi e përdorin bizneset informacionin e kontabilitetit.

Çmimi 3 000 Lekë
More
Ka mbaruar
16 libra të tjera në këtë kategori:

Referenca: SKU001273

Botuesi: Plejad

Teoria e përgjithshme e punësimit, interesit dhe parasë, Keynes

Ata, të cilët janë të lidhur fuqimisht me atë që unë do ta quaja "teoria klasike" do të enden sipas parashikimeve të mia ndërmjet një besimi që unë jam plotësisht i gabuar dhe i një besimi që unë nuk po them asgjë të re. I ngelet të tjerëve ta përcaktojnë nëse njëra nga këto apo një alternatië e tretë është e drejtë.

Çmimi 1 000 Lekë
More
Ne gjendje

Botuesi: Te tjere

Manifest për lumturinë, Stefano Bartolini

Në këtë libër unë mbështes tezën se nuk ekziston një kapitalizëm i vetëm, por një sërë kapitalizmash, disa prej të cilëve u bëjnë mjaft keq relacioneve dhe mirëqenies së njerëzve, kurse të tjerë funksionojnë goxha mirë, po qe se i nënshtrohen rishikimit dhe kontrollit të vazhdueshëm.

Çmimi 1 200 Lekë
More
Ka mbaruar

Botuesi: CUNEOS

Kushtetuta e lirisë, F. A. Hayek

Një nga filozofët më të rëndësishëm të ekonomisë, me këtë libër kontribuoi në valën e madhe të liberalizmit ekonomik të njohur si epoka Thatcher-Reagan dhe që duket se përfundoi me kolapsin financiar të vitit 2008. 

Çmimi 1 300 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: OMBRA GVG

Doktrina Shok, Naomi Klein

Libri "Doktrina Shok" është një sipërmarrje masive e kurajoze, që shpreh kritikën pasionante të Naomi Klein ndaj dhunës që shoqëron imperializmin ekonomik amerikan. Kritikë kjo, që jo vetëm konsiderohet e nevojshme, por është tepër urgjente.

Çmimi 1 500 Lekë
More
Ka mbaruar

Botuesi: Botimet Dudaj

Etika dhe biznesi, hyrje, Kevin Gibson

Në këtë libër energjik dhe të përdorshëm, Kevin Gibson eksploron lidhjen midis etikës dhe botës së biznesit, si dhe mënyrën se si mund t'u shërbejmë interesave të tyre. Ai ndërton një themel filozofik, që mund të përdoret për një gamë të gjerë çështjesh të etikës dhe biznesit dhe u tregon lexuesve se si t'i shohin dilemat në mënyrë kritike dhe si të...

Çmimi 800 Lekë
More
Ne gjendje

Botuesi: Botimet Dudaj

Kaotika, Philip Kotler, John A. Caslione

Është një fakt i thjeshtë dhe thellësisht i rëndësishëm se praktika e menaxhimit ka nevojë të rishikohet po aq sa edhe ekonomia dhe sistemi ynë financiar, në përgjithësi. Kaotika është një fillim i mbarë i këtij procesi rishikimi – sidomos, për theksin që ajo vë mbi ngjizjen në thelb të qëndrueshmërisë së organizatave. 

Çmimi 1 000 Lekë
More
Ka mbaruar

Botuesi: Tirana Times

Tragjedia e Bashkimit Evropian, George Soros, Gregor Peter Schmitz

Kur flitet për daljen e Evropës nga kriza, Xhorxh Sorosi i bazon argumentet e tij te mësimet që dalin nga historia. Ai argumenton se ashtu siç iu desh të mësonte të reagonte në rrethana të jashtëzakonshme, duke marrë masa të jashtëzakonshme, ndërkohë që jetonte në fshehtësi në Budapest, edhe politikanët evropianë sot duhet të veprojnë në të njëjtën mënyrë.

Çmimi 1 000 Lekë
More
Ne gjendje

Botuesi: Botime Koliqi

7 strategji për pasuri dhe lumturi, Jim Rohn

Parimet që ai na ka mësuar nuk janë vetëm të atilla që të ndryshojnë jetën, por janë vërtet të përjetshme. Me këtë nënkuptoj që funksionojnë vërtet. Një ndër gjërat që unë mendoj për të vërtetat e mëdha është se ato vlejnë përtej kohës dhe i rezistojnë asaj.

Çmimi 1 000 Lekë
More
Në gjendje

Referenca: SKU001502

Botuesi: Te tjere

Fjalor termash biznesi, finance dhe juridiksioni ekonomik, Anglisht-Shqip, Luan Kaceli

Ky Fjalor përmban rreth 20.000 terma, dhe është përmirësimi dhe zgjerimi i plotë i Fjalorit të mëparshëm "Terma Juridike, Ekonomike dhe Biznesi", i botuar më parë, i cili përmbante rreth 9.000 terma. Nga vetë numri i termave, rezulton se ky fjalor përmban mbi dyfishin e termave të shtjelluara në Fjalorin e parë, dhe një përmirësim të dukshëm të termave të...

Çmimi 1 200 Lekë
More
Ka mbaruar

23 çështje rreth kapitalizmit të cilat nuk ua thonë, Ha-Joon Chang

 Këto dhe shumë çështje të tjera do të mund t’i mësoni nga ky libër i jashtëzakonshëm, i autorit numër 1 në botë, Ha-Joon Chang, i cili është i specializuar për ekonomiksin e zhvillimit dhe Profesor i Jashtëm për Ekonominë Politike të Zhvillimit pranë Universitetit të Kembrixhit. Prej fillimit të krizës ekonomike në vitin 2008, ai ka kontribuar...

Çmimi 1 000 Lekë
More
Në gjendje
Përshtypjet (0)