• Banner

• I ri

Burri pa cilësi, Robert Musil

Vetëm se mungon gjithçka dhe asgjë; sikur të kishe pasur një ndryshim gjaku apo ajri, një sëmundje e mistershme ka kapërdirë farën e gjenialitetit të kohëve të shkuara, por gjithçka vezullon të renë, dhe në fund nuk dihet më, nëse bota është e përkeqësuar vërtet, apo thjesht jemi plakur ne. Vetëm atëherë fillon realisht një epokë e re.

2 000 Lekë
Sasia
Në gjendje

Përshkrimi

Titulli: Burri pa cilësi
Origjinali: Der Mann ohne Eigenschaften
Gjinia: Roman
Autori: Robert Musil
Shqipëroi: Jonila Godole
Shtëpia botuese: Onufri
Viti: 2022
Fq. 392
Pesha: 0.928 kg
ISBN: 978-9928-354-89-1
Ky libër është në gjuhën shqipe

Mbi librin

Vetëm se mungon gjithçka dhe asgjë; sikur të kishe pasur një ndryshim gjaku apo ajri, një sëmundje e mistershme ka kapërdirë farën e gjenialitetit të kohëve të shkuara, por gjithçka vezullon të renë, dhe në fund nuk dihet më, nëse bota është e përkeqësuar vërtet, apo thjesht jemi plakur ne. Vetëm atëherë fillon realisht një epokë e re.

Është viti 1913 dhe shoqëria e lartë është e vendosur të gjejë një mënyrë të përshtatshme për të festuar jubileun e shtatëdhjetë të perandorit Franz Josef. Ndërhohë që aristokracia përpiqet të shpëtojë diçka të shquar nga shembja e Perandorisë Austro-Hungareze, bota e zakonshme vjeneze po fillon të tregojë shenja të një rebelimi më serioz. I zënë në mes të këtij labirinti social është Ulrih: i ri, i pasur, ish-ushtar, joshës dhe shkencëtar.
Në pamundësi për ta mashtruar veten se lëmshi i atributeve dhe cilësive që kjo otë i ka dhënë nuk mblidhet në asgjë veç “karakterit” të lindur, rrjedhimisht është një “njeri pa cilësi”, një vëzhgues brilant, i shkëputur, i kësaj shoqërie që po i vjen rrotull me shpejtësi. Pjesërisht satirë, pjesërisht epikë vizionare, pjesërisht tour de force intelektuale, “Burri pa cilësi” nga Robert Musili është një vepër me rëndësi të pamatshme.

Detajet e librit
16 libra të tjera në këtë kategori:

Botuesi: Bota Shqiptare

Përralla për fëmijë 3 vjeç

Ky libër me përralla ka diccka për çdo fëmijë. Kafshë zbavitëse, kafshë ccapkëne, kafshë të gëzuara, kafshë të trishtuara dhe madje edhe kafshtë të menduara gjenden mes këtyre faqeve, gati të ndezin imagjinatën e fëmijës.

Çmimi 400 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: UET Press

Liqeni në mes të detit, Durim Taçi

Ai e shihte veten ngjitur pas trupit të një gruaje, të cilën nuk arrinte ta njihte, se ajo merrte trajtat e një shoqeje të liceut, pastaj i bëhej si mësuesja e matematikës, ndryshonyte më pas, thjeshtë në një femër të panjohur, të cilës, edhe pse e pëlqente, përpiqej t’i shqitej e nuk mundej, deri sa dëgjoi pastaj një zë tjetër, që i vinte më nga afër....

Çmimi 1 000 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Mediaprint

Artisja e kënasë, Alka Joshi

Plot jetë dhe tërheqës, në portretizimin e betejës së një gruaje për vetëpërmbushje, në një shoqëri që lëkundet mes tradicionales dhe modernes, libri “Artistja e kënasë” hap një derë drejt një bote sa të harlisur e magjepsëse, aq edhe të zymtë e mizore.

Çmimi 1 400 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Aleph

Gjithçka për asgjë, Walter Kempowski

Gjithçka për asgjë i Walter Kempowskit është njëvepër madhore e letërsisë gjermane që nga Lufta e Dytë Botërore e këtej. Për të shkruar këtë roman, Kempowski rrëmoi thellë në pasurinë e tij të ditarëve privatë dhe skicave biografike nga kjo epokë dhe nga ku rajon.

Çmimi 1 200 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Jetart

Si të gjesh personin vitaminë, Marian Rojas Estapé

Pse disa njerëz na bëjnë të vuajmë shumë, ndërsa të tjerë na ngjallin besim në mënyrë instiktive? Pse ka njerëz që priren të kenë marrdhënie të ndërlikuara e të dhimbshme? Një libër që të nxit të gjesh personat vitaminë, ata që nxjerrin më të mirën nga ty, që të frymëzojnë, të mbështesin dhe, në këtë mënyrë, përmirësojnë sistemin tënd imunitar.

Çmimi 1 500 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Albas

Manifesti i heroit të përditshmërisë, Robin Sharma

Për më shumë se njëzet e pesë vjet, udhëheqësi i legjendave dhe i elitës, virtuozi Robin Sharma, u ka dhënë mësime titanëve të biznesit, superyjeve të sportit dhe mbretërve të botës së spektaklit, bazuar në një sistem revolucionar që i ka ndihmuar këta njerëz të shquar, që ambiciet e tyre më të mëdha t'i përkthejnë në rezultate të përditshme.

Çmimi 1 200 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Pika pa Siperfaqe

Flokëzkarota, Histori natyre, Jules Renard

Jules Renard ishte shpirt i ndjeshëm dhe pavarësisht se kaloi një martesë të lumtur dhe u bë prind i dy fëmijëve, bëri çmos që vështirësitë e mjerimin e fëminisë së vet t’i mbante të fshehta. Megjithatë, te Flokëzkarota, këto kujtime të fëminisë ngrenë krye, duke krijuar një ndër veprat moderne më ironike dhe të ndjeshme për jetën në fshat. Gjuha e kësaj...

Çmimi 1 300 Lekë
More
Në gjendje
Përshtypjet (0)