Kategoritë

Botuesit

Autorët

Magjistratura ne demokracite bashkekohore Shihe të plotë

Magjistratura ne demokracite bashkekohore

Ekspansioni i pushtetit të tretë, shpesh i përkufizuar si "gjyqësorizimi i politikës" nuk është një dukuri kalimtare, por është e paracaktuar të shenjojë thellësisht fatin e ardhshëm të demokracive.

Info shtesë

SKU001002

Disponueshëria: Ne gjendje

$10.14

Me ulje çmimi!

-20%

$12.67

Titulli: Magjistratura në demokracitë bashkëkohore
Origjinali: La magistratura nelle democrazie contemporanee
Gjinia: Drejtësi
Autori: Carlo Guarnieri, Patrizia Pederzoli
Përktheu: Kujtim Ymeri
Shtëpia botuese: Dituria,
Viti: 2004
Fq. 232
Pesha: 0.288 kg
ISBN: 978-99927-59-55-0

Mbi librin

Ekspansioni i pushtetit të tretë, shpesh i përkufizuar si "gjyqësorizimi i politikës" nuk është një dukuri kalimtare, por është e paracaktuar të shenjojë thellësisht fatin e ardhshëm të demokracive.

Në një kontekst krahasues të realiteteve të ndryshme kombëtare, një vështrim kompleks dhe i diferencuar i raportit midis magjistraturës dhe sistemit politik.

Mbi autorët

Carlo Guarnieri jep leksione për sistemin politik italian në Fakultetin e Shkencave Politike në Bolonjë. Ai është autor i shumë studimeve dhe librave për sistemin gjyqësor, midis të cilëve po përmendim: "Magjistratura dhe politika në Itali", "Drejtësia në Itali" dhe "Demokracia gjyqësore"

Patrizia Pederzoli jep leksione për sistemet gjyqësore të krahasuara në Fakultetin e Shkencave Politike në Forli. Midis të tjerave ka botuar "Përzgjedhja dhe formimi i profesioneve ligjore në Gjermani".