Referenca: 2804

Gruaja e fotografit, Enkelejd Lamaj (ebook falas)

"Historia e gruas së fotografit” është emri me të cilin e njohin të gjithë, ato pak herë që e përdorin, por, në të vërtetë, ajo është edhe historia e vetë fotografit, ose më saktë, është historia e teorisë së tij mbi rëndësinë e gjërave të vogla.
0,00 SEK
More
Në gjendje

Referenca: SKU000001

Botuesi: Mitrush Kuteli

Tregime të moçme shqiptare, Mitrush Kuteli

Përrallat e treguara nga Mitrush Kuteli përbëjnë pjesën më të rëndësishme të letërsisë shqiptare, një frymëzim për një numër të madh veprash të tjera letrare që pasuan përgjatë dekadave. Tregime të Moçme Shqiptare përbën një klasik të të gjitha kohërave.
74,62 SEK 82,92 SEK
More
Në gjendje

Referenca: SKU001740

Botuesi: UET Press

Enver Hoxha, Blendi Fevziu

Për shumë vite me radhë Enver Hoxha i imponoi historisë versionin e tij. Ai rezulton i paturpshëm për t'i transformuar ngjarjet, për t'i fshirë ose zhdukur personazhet dhe për të ngritur në histori një protagonist të vetëm: atë vetë.
159,91 SEK 177,68 SEK
More
Ne gjendje

Referenca: SKU000660

Botuesi: Onufri

Prilli i thyer, Ismail Kadare

Duke lexuar "Prillin e thyer" kuptohet lehtësisht përse dhe me çfarë force Ismail Kadare është pasionuar për tragjedinë dhe për dy përfaqësuesit më të shquar të saj, Shekspirin dhe Eskilin. "Miku, besa dhe gjakmarrja janë rrotat e mekanizmit të tragjedisë antike, dhe të futesh në mekanizmin e tyre është të shikosh mundësinë e tragjedisë."
106,61 SEK 118,45 SEK
More
Në gjendje
Të gjithë artikujt më të shitur
  • Çmim i zbritur
Dy ese, Friedrich von Gentz
  • Dy ese, Friedrich von Gentz

Dy ese, Friedrich von Gentz

Eseja i paraprin teorisë së revolucioneve moderne kur i përcakton si eksperimente politike me teori abstrakte dhe sisteme të paprovuar.

82,92 SEK
74,62 SEK Ruaj 10%
Sasia
Në gjendje

Përshkrimi

Titulli: Dy ese
Origjinali: The origin and principles of the American Revolution, compared with the origin and principles of the French Revolution
Gjinia: Histori
Autori:Friedrich von Gentz
Shqipëroi: Mentor Beqa
Shtëpia botuese: UET Press
Viti: 2022
Fq. 248
Pesha: 0.272 kg
ISBN: 978-9928-320-76-6
Ky libër është në gjuhën shqipe

Mbi librin

Origjina dhe Parimet e Revolucionit Amerikan krahasuar me Origjinen dhe Parimet e Revolucionit France (1800) ndriçon diferencën mes shkaqeve dhe parimeve të dy revolucioneve. Revolucioni amerikan mbrojti të drejtat kushtetuese historike kunder pushtimit anglez, ndërsa ai francez ishte një sipermarrje antihistorike, agresive dhe ideologjike. Eseja i paraprin teorisë së revolucioneve moderne kur i përcakton si eksperimente politike me teori abstrakte dhe sisteme të paprovuar.

Detajet e librit
9789928320766
9789928320766
Bashkëngjitje
Shkarkime
KATËR HAPA PER TE POROSITUR

Udhëzues i shkurtër mbi procesin e porositjes së librave nëpërmjet faqes tonë.

Shkarkime (292.13KB)
16 libra të tjera në këtë kategori:

Botuesi: Zenit Editions

Las meninas, Michel Foucault

Veçanërisht kjo ese mbi Las Meninas, zbulon mënyren e re të të Kuptuarit të pikturës si imazh. Me engimën e tablose së Velasquezit, filozofit   francez ndërtoi një analizë madhore, me këtë tekst elegant e tepër të veçantë.
63,96 SEK 71,07 SEK
More
Në gjendje

Botuesi: Aleph

Heshtja e ultësirave, Gerald Murnane

Thellësisht misterioz, por bazuar në detaje të prekshme, përditshme, është mrekulli alkimike, që kthen vizionin në rrëfim kulluar. Romani 'Ultësirat mahnitëse e letërsisë që shkruhet sot kudo, çdo gjuhë.
95,94 SEK 106,61 SEK
More
Në gjendje

Botuesi: Pika pa Siperfaqe

Tregimet, Jorge Luis Borges

Ky vëllim përmbledh të gjitha tregimet e shkruara nga Borges-i, një ndër trashëgimitë më ndikuese dhe më të jashtëzakonshme të letërsisë perëndimore. Universi borhesian, plot me pasqyra, labirinte, tigra, biblioteka, gauçot dhe maska, është një ndër peizazhet themelore të shekullit të XX.
159,91 SEK 177,68 SEK
More
Në gjendje

Botuesi: Botimet Dudaj

Kujtime vajze, Annie Ernaux

Verë 1958. Për herë të parë larg familjes, një tetëmbëdhjetëvjeçare shkon në një kamp pushimesh duke shërbyer si kujdestare dhe aty zbulon vetveten: dashurinë, seksin, gjykimet e të tjerëve, stërmundimin për të jetuar lirinë, etjen për liri.
85,28 SEK 94,76 SEK
More
Në gjendje

Botuesi: Bota Shqiptare

Përralla për fëmijë 5 vjeç

Ky libër me përralla ka diccka për çdo fëmijë. Kafshë zbavitëse, kafshë ccapkëne, kafshë të gëzuara, kafshë të trishtuara dhe madje edhe kafshtë të menduara gjenden mes këtyre faqeve, gati të ndezin imagjinatën e fëmijës.
42,64 SEK 47,38 SEK
More
Në gjendje

Botuesi: Bota Shqiptare

Për miqësinë, Ciceroni

Marcus Tullius Cicero, lindi më 3 janar të vitit 106 p.e.s dhe vdiq më 7 dhjetor të vitit 43 p.e.s. Ishte historian, filozof, politikan, orator dhe teoricien i Romës antike i lindur pranë Arpinos. Studioi në Romë për drejtësi dhe retorikë. Njohuritë e tij në artin e oratorisë dhe të filozofisë i plotësoi veçanërisht pas një udhëtimi që kishte bërë në...
85,28 SEK 94,76 SEK
More
Në gjendje

Botuesi: Pema

Home body, Rupi Kaur

Pas një mungese të gjatë, rivjen te lexueset dhe lexuesit me librin e "home body", me rrëfime mbi mendjen, zemrën, pushimin dhe zgjimin.
95,94 SEK 106,61 SEK
More
Në gjendje

Botuesi: Aleph

Gjithçka për asgjë, Walter Kempowski

Gjithçka për asgjë i Walter Kempowskit është njëvepër madhore e letërsisë gjermane që nga Lufta e Dytë Botërore e këtej. Për të shkruar këtë roman, Kempowski rrëmoi thellë në pasurinë e tij të ditarëve privatë dhe skicave biografike nga kjo epokë dhe nga ku rajon.
127,93 SEK 142,14 SEK
More
Në gjendje