Kategoritë

Botuesit

Autorët

Perpjekja nr. 34 - 35, Shqiptaret dhe arkitektura Shihe të plotë

Perpjekja nr. 34 - 35, Shqiptaret dhe arkitektura

Disponueshëria: Në gjendje

$7.89

Me ulje çmimi!

-20%

$9.86

Klientët që blenë këtë libër, blenë edhe...

Titulli: Përpjekja nr. 34 – 35, Shqiptarët dhe arkitektura
Gjinia: Revistë kulturore
Autori: Të ndryshëm
Shqipëroi:
Shtëpia botuese: Qendra Përpjekja
Viti: 2016
Fq. 244
Pesha: 0.421 kg.

Përmbajtja e revistës

Libri i dështuar i arkitekturës shqiptare, Fatos Lubonja
Arkitektura osmane në Shqipëri, pasqyrë shkrirjeje qytetërimesh, Prof. Dr. Machiel Kiel
Saraje, dyer dhe oxhaqe: gjuha arkitektura e shprehjes së pushtetit, Holta Vrioni
Ndërtimi i qyteteve të perandorisë: planifikimi urban në qytetet koloniale të perandorisë fashiste italiane, Besnik Pula
Pazari si element urbanistik dhe ideologjia e shtetit komb: diskutim mbi modernitetin shqiptar, Armanda Hysa
Kryeqyteti dhe pushteti, Elidor Mëhilli
Kombinati, periferia si pasqyrë, Rando Devole
Shtëpi evropiane për një të ardhme më të mirë, Smoki Musaraj
Tranzicioni shtëpiak: përvetësimi i interioreve në Gjirokastrën pas – socialiste, Gen Fuji
Prishtina: zhvendosjet e përvojave të vendeve në një qytet "pas konfliktual", Karin Norman
Vlora, një genius loci, Ardian Puka
Mbrapa fasadave të Tiranës, Vincent W. J. Van Gerven Oei
Ideologjia e financimit të transportit urban në Tiranë: të ardhurat e brendshme dhe impakti i ndihmës ndërkombëtare, Dorina Pojani
Drejt një etike të ngadalësimit dhe një estetike të ndërlikimit: një përpjekje për të regjistruar rolin e praktikave hapësirë – formuese në formëdhënien e territorit në Shqipëri, Skënder Luarasi
Kuptimet dhe përdorimet e "qytetërimit" te librat shkollorë të historisë botërore në Shqipëri, Enis Sulstarova