Publicistikë

Information

Botuesit

Speciale

Autorët

I ri Ulje çmimi! Lirija (1908-1910), Midhat Frashëri Shfaq të madhe

Lirija (1908-1910), Midhat Frashëri

Produkt i ri

“Lirija” ishte gazeta politike, shoqërore, kulturore, letrare që nisi të botohej në Selanik më 1908. Ajo doli vetëm në 108 numra në shtypshkronjën “Mbrothësia” të Kristo Luarasit; nëntë numrat e parë dolën në Sofje dhe numrat e tjerë në Selanik ku u vendos shtypshkronja në fjalë.

Më shumë detaje

$16.90

-20%

$21.13

Më shumë informacione

Titulli: Lirija (1908 – 1910) (kopertinë e trashë)
Gjinia: Publicistikë
Autori: Mid’hat Frashëri
Shtëpia botuese: Gent Grafik
Viti: 2019
Fq. 416
Pesha: 0.577 kg.
ISBN: 978-9928-29-40-50

Mbi librin

“Lirija” ishte gazeta politike, shoqërore, kulturore, letrare që nisi të botohej në Selanik më 1908. Ajo doli vetëm në 108 numra në shtypshkronjën “Mbrothësia” të Kristo Luarasit; nëntë numrat e parë dolën në Sofje dhe numrat e tjerë në Selanik ku u vendos shtypshkronja në fjalë.

Drejtor i gazetës ishte Mit’hat Frashëri (alias Lumo Skëndo), bir i rilindasit të shquar Abdyl Frashërit, nip i Samiut dhe Naimit.

Programi i gazetës ishte:

1. Ruajtja dhe forcimi i konstitucionit.
2. Përhapja e gjuhës shqipe.
3. Mbrojtja e të drejtave të vendit dhe të Mbretërisë Osmane.

Reviews

Write a review

Lirija (1908-1910), Midhat Frashëri

Lirija (1908-1910), Midhat Frashëri

“Lirija” ishte gazeta politike, shoqërore, kulturore, letrare që nisi të botohej në Selanik më 1908. Ajo doli vetëm në 108 numra në shtypshkronjën “Mbrothësia” të Kristo Luarasit; nëntë numrat e parë dolën në Sofje dhe numrat e tjerë në Selanik ku u vendos shtypshkronja në fjalë.

Libra të ngjashëm