Kategoritë

Information

Botuesit

Speciale

Autorët

Lista e librave sipas autorit: John Steinbeck

I lindur në Salinas, Kaliforni, më 1902, JOHN STEINBECK u rrit në një luginë bujqësore pjellore rreth 25 milje nga Brigjet e Paqësorit - dhe si lugina ashtu edhe bregu i shërbyen si mjedis për disa nga veprat e tija më të mira letrare. Më 1919 ai shkoi në Universitetin e Stenfordit ku me ndërprerje ai u regjistrua në kurse të letërsisë dhe të shkrimit deri sa iku më 1925 pa marrë një diplomë. Gjatë pesë viteve që pasuan ai e ushqeu veten si punëtor dhe gazetar në Nju Jork, pastaj si kujdestar në pronën e Liqenit Tahohe, ndërsa punoi gjatë të gjithë kësaj kohe për romanin e tij të parë Cup of Gold (1929). Pasi u martua dhe u zhvendos në Pasifik Grove, ai publikoi dy romane kaliforniane The Pastures of Heaven (Kullotat e Parajsës) (1932) dhe To a God Unknown (Për një Zot të Panjohur) (1933), si dhe punoi për tregime të shkurtra më vonë të botuara në koleksionin The Long Valley (Lugina e Gjatë) (1938). Suksesi popullor dhe siguria ekonomike erdhën vetëm me Tortilla Flat (Apartamenti i Tortilës) (1935), historitë mbi fshatarët e Monterreit. Një eksperimentues i ethshëm përgjatë të gjithë karrierës së tij, Steinbeck ndryshoi drejtim vazhdimisht. Tri novela të fuqishme të fundit të viteve '30 përqendrohen te klasa punëtore e Kalifornisë: In Dubious Battle (Në Betejë të Dyshimtë) (1936), Of Mice and Men (Për Minjtë dhe Njerëzit) (1937), dhe libri që konsiderohet nga shumë si kryevepra e tij The Grapes of Wrath (Vilet e Zemërimit) (1939). Herët në vitet 1940, Steinbeck u bë një regjisor me filmin The Forgotten Village (Fshati i Harruar) (1941) si dhe një student serioz i biologjisë detare me Sea of Cortez (Deti Kortez). Ai ia përkushtoi shërbimet e tij luftës, duke shkruar Bombs Away (Bombat Larg) (1942) dhe dramën e shkurtër kontroverse The Moon Is Down (Hëna Është Rrëzuar) (1942). Veprat Cannery Row (Rruga e Konservave) (1954), Wayward Bus (Autobuzi Kokëfortë) (1947), The Pearl (Perla) (1947), A Russian Journal (Një Kronikë Ruse) (1948), një dramë tjetër eksperimentale Burning Bright (Ndezur Flakë) (1950), dhe The Log from the Sea of Cortez (Ditari nga Deti i Kortezit) (1951) i paraprinë publikimit të monumentales East of Eden (Në Lindje të Edenit) (1952), një sagë ambicioze e Luginës Salinas dhe historisë së familjes së tij. Dekadat e fundit të jetës së tij ai i kaloi në Nju Jork dhe Sah Harbur me gruan e tij të tretë, me të cilën udhëtoi gjerë e gjatë. Libra të mëvonë përfshijën Sweet Thursday (E Enjte e Ëmbël) (1954) The Short Rein of Pippin IV: A Fabrication (Sundimi i shkurtër i Pininit IV: Një Trill) (1957), Once There Was a War (Dikur ndodhi një luftë) (1958), The Winter of Our Discontent (Dimri i Pakënaqësisë Sonë) (1961), Travels With Charley in Search of America (Udhëtime me Çarlin në Kërkim të Amerikës) (1962), America and Americans (Amerika dhe Amerikanët) (1966), dhe libri i botuar pas vdekjes Journal of a Novel: The East of Eden Letters (Kronika e një Romani: Letra nga Lindja e Edenit) (1969), Viva Zapata! (1975), The Acts of King Arthur and His Noble Knights (Heroizmat e Mbretit Artur dhe Kalorësve të tij fisnikë) (1976), dhe Ëorking Days: The Journal of The Grapes of Wrath (Ditë Pune: Kronika e Vileve të Zemërimit) (1989). Ai vdiq më 1968, pasi fitoi çmimin Nobel më 1962.

Jeni duke parë 1 - 4 nga 4 artikuj
 • $11.15 $13.94 -20% Në gjendje

  Bujq të varfër nuk mund të mbijetojnë në Oklahoma. Me shpejtësi përhapet lajmi për një vend të premtuar, ku mund të nxirren fitime dhe të sigurohet ekzistenca: Kalifornia. Karvanë bujqish nisen nëpër pluhur dhe vapë të padurueshme. Pasi arrijnë në Kaliforni, shpejt ndiejnë shtypjen e pronarëve të tokave.

  $11.15 $13.94 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $5.63 $7.04 -20% Në gjendje

  Me këtë parabolë përkushtimi, vetmie, shprese dhe humbjeje, John Stainbeck krijoi portretet e fuqishme të dy burrave që rropaten të kuptojnë vendin e tyre unik në botë. Duke u mbërthyer te njëri-tjetri, në vetminë, mbylljen në guackë dhe armiqësinë ndaj ambientit rrethues, Xhorxhi dhe shoku i tij mendjelehtë, Leni, ëndërrojnë siç bëjnë bredharakët, për...

  $5.63 $7.04 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $4.50 $5.63 -20% Në gjendje

  Në qytet tregojnë historinë e margaritarit të madh, se si e gjetën dhe si e humbën pastaj. Tregojnë për Kinon, peshkatarin dhe për të shoqen, Huanën, dhe për foshnjën e tyre, Kojotiton. Kjo histori është ngulur në mendjen e secilit ngaqë është treguar shumë herë.

  $4.50 $5.63 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $16.90 $21.13 -20% Në gjendje

  Një roman ambicioz, i cili është njëherazi një sagë familjare dhe një ritregim modern i Zanafillës. Në ditarin e tij, Steinbeck e ka cilësuar librin "Në lindje të Edenit" si librin e tij të parë dhe është e vërtetë që ky libër mbart fuqinë fillestare dhe thjeshtësinë e një miti.

  $16.90 $21.13 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
Jeni duke parë 1 - 4 nga 4 artikuj