• Banner

Lista e librave të autorit ose përkthyesit Charlotte Brontë

Charlotte Brontë (1816-1855), shkrimtare britanike e njohur në veçanti për romanin Jane Eyre (1947), një narrativë e fuqishme e një gruaje në konflikt mes dëshirave të saj të natyrshme dhe kushteve shoqërore.

E bija e një pastori anglikan, Charlotte është një nga tre motrat Brontë, (dy të tjerat janë Emily Brontë dhe Anne Brontë, që të treja shkrimtare të jashtëzakonshme për kohën dhe kushtet në të cilat jetuan. Charlotte Brontë është edhe autore e romaneve Shirley (1849) dhe Villette (1853).

Janë 5 libra.

Je duke parë 1 - 5 nga 5 artikull(j)

Botuesi: Collins Classics

Jane Eyre, Charlotte Brontë

Orphaned as a child, Jane has felt an outcast her whole young life. Her courage is tested once again when she arrives at Thornfield Hall, where she has been hired by the brooding, proud Edward Rochester to care for his ward Adèle. Jane finds herself drawn to his troubled yet kind spirit. 

Çmimi 400 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Wordsworth Classics

Shirley, Charlotte Bronte

The Shirley of the title is a woman of independent means; her friend Caroline is not. Both struggle with what a woman's role is and can be. Their male counterparts - Louis, the powerless tutor, and Robert, his cloth-manufacturing brother - also stand at odds to society's expectations. 

Çmimi 400 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Pegi

Xhejn Er, Charlotte Brontë

Mendoni se mund të rri e të bëhem një hiç për ju? Mendoni se jam robot? Makinë pa ndjenja? Dhe se mund të duroj të ma rrëmbejnë kafshatën nga goja dhe të paktin ujë jetëdhënës nga kupa? Mendoni se, meqë jam e varfër, e panjohur, e shëmtuar dhe e vogël, jam pa shpirt dhe pa zemër?

Çmimi 1 000 Lekë
More
Ne gjendje