• Banner

Lista e librave të autorit ose përkthyesit Edward Herman

Edward Samuel Herman (1925-2017) ishte një ekonomist, studiues i medias dhe kritik. Herman është i njohur për kritikat e tij ndaj medias, veçanërisht për modelin e propagandës që ai zhvilloi në bashkëpunim me Noam Chomsky.

Ai është përshkruar si një “demokrat radikal i përkushtuar”, një ideologji që kundërshton kontrollin korporativ mbi shoqërinë në favor të demokracisë direkte ndërkohë që distancohet nga lëvizjet e tjera radikale. Në studimet e tij ai u mor drejtpërsëdrejti me analizimin e mënyrës se si media korporative perëndimore raporton mbi konfliktet e dhunshme, deri në atë masë sa disa nga kritikët e tij e konsideruan atë mohues të gjenocidit.

Këtu është 1 libër.

Je duke parë 1 - 1 nga 1 artikull(j)