Kategoritë

Information

Botuesit

Speciale

Autorët

Lista e librave sipas autorit: Eqrem Cabej

Libra dhe botime te autorit Eqrem Cabej

Jeni duke parë 1 - 6 nga 6 artikuj
 • $7.33 $9.16 -20% Në gjendje

  Kjo ese e përmbledhur mbi letërsinë dhe kulturën shqiptare, e shkruar gati 70 vjet më parë, konsiderohet akoma edhe sot si një tekst themeltar për kuptimin dhe shpjegimin e historisë dhe mentalitetit shqiptar.

  $7.33 $9.16 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $9.02 $11.27 -20% Në gjendje

  Këto janë leksionet e folura, po kurrë të shkruara, mbajtur nga Çabej në vitet shkollore 1971-1973 në Universitetin e Prishtinës, për studentët e ciklit pasuniversitar. Këto leklsione u patën inçizuar në magnetofon e u patën zbardhur atëhere dhe u qenë shpërndarë studentëve në trajtën e një dispense të shaptilografuar.

  $9.02 $11.27 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $8.45 $10.56 -20% Në gjendje

  Ky tekst është përftesë e dijes, por edhe apsionit të Çabejit 27- vjeçar. U hartua më 1934-1935 dhe u botua në 1936. E ribotojmë sot për herë të parë të shtyrë nga dëshira e përtërimjes së misionit të Çabejit për formimin e vetëdijes brezore përmes rizgjimit të interesit ndaj gjuhës e kulturës sonë.

  $8.45 $10.56 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $7.33 $9.16 -20% Në gjendje

  Nje ribotim, permbledhur e sistemuar, te nje punimi shkencor botuar ne disa numra te "Buletin per shkencat shoqerore" te vitit 1955, pra gjysme shekulli me pare. Punimi i Cabejt ne thelb shkon pertej atij veshtrimi te vemendshem e skrupuloz rreth zanafillave te shqipes se shkruar.

  $7.33 $9.16 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $9.01 $11.27 -20% Në gjendje

  Tekstet e përfshira në këtë përmbledhje u shkruan e u botuan në pjesën më të madhe në vitet 1934 – 1942. Renditur këtu kronologjikisht, këto tekste dolën në periodikë të ndryshëm të kohës, në qytetet ku autori punonte gjatë kohës që i ka shkruar, si "Normalisti" në Elbasan, "Hylli i Dritës" në Shkodër etj. dhe përmblidhen këtu për herë të parë në një vëllim.

  $9.01 $11.27 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $11.27 $14.09 -20% Në gjendje

  Në këtë studim, duke marrë shkas nga fjala vise, autori trajton një sasi këso fjalësh. Ato janë shumëse pjesërisht të ruajtura, pjesërisht të singularizuara. Me këtë mënyrë vështrimi disa fjalë, forma e të cilave gjer tani nuk ka qenë dhe aq e qartë, bëhen më të kuptueshme nga kjo anë, dhe kjo ka rëndësi edhe për etimologjinë.

  $11.27 $14.09 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
Jeni duke parë 1 - 6 nga 6 artikuj