• Banner

Lista e librave të autorit ose përkthyesit Mia Couto

Mia Couto është një shkrimtar nga Mozambiku, fëmijë e emigrantëve portugezë. Ai lindi më 1955 në Beira, Mozambik dhe ka fituar çmimin Neustadt International më 2014, çmimi më i rëndësishëm për letërsinë në gjuhën portugeze. Në moshën 14 vjeçare ai botoi poemën e parë ndërsa tre vjet më vonë filloi të studiojë mjekësi ndërsa punonte si gazetar. Pasi Mozambiku fitoi pavarësinë nga Portugalia, Couto u bë drejtor i agjencisë së lajmeve AIM dhe punoi si kryeredaktor në gazetat “Tiempo” dhe “Notícias de Maputo”. Më 1985 ai dha dorëheqjen nga këto pozicione dhe filloi të studiojë biologji. Ai aktualisht punon si biolog mjedisi në Parkun Ndërkufitar Limpopo.

Filtrat aktiv

Botuesi: Scribner UK

29 New Stories from the Pandemic, The New York Times

In March 2020, the editors of The New York Times Magazine created The Decameron Project, an anthology with a simple, time-spanning goal: to gather a collection of stories written as our current pandemic first swept the globe. How might new fiction from some of the finest writers working today help us memorialize and understand the unimaginable? And what...

Çmimi 2 600 Lekë
More
Ka mbaruar