• Banner

Lista e librave të autorit ose përkthyesit Georges Simenon

Georges Simenon (1903-1989) ishte një shkrimtar belg i gjuhës franceze, i cili konsiderohet si një nga shkrimtarët më produktivë dhe të publikuar të shekullit të njëzetë. Simenon filloi të punojë në një gazetë lokale në moshën 16 vjeç ndërsa në moshën 19 vjeç shkoi në Paris dhe vendosi të bëhet shkrimtar. Ai shkroi mesatarisht 80 faqe në ditë dhe mes viteve 1923-1933 realizoi më shumë se 200 libra me 16 pseudonime të ndryshme, shitjet e të cilave e bënë atë shpejt një milioner. Ai shkroi edhe 83 romane policeske, shumë prej të cilave kishin për personazh kryesor Inspektorin Maigret ndërsa shkroi edhe 136 romane psikologjike. Prodhimtaria e tij letrare përbëhet nga rreth 425 libra të cilat janë përkthyer në rreth 50 gjuhë të ndryshme dhe kanë shitur mbi 600 milionë kopje në të gjithë botën. Shumë nga veprat e tij janë bërë filma.

Janë 3 libra.

Je duke parë 1 - 3 nga 3 artikull(j)

Botuesi: IDK

Lufta e nervave e komisarit Megre, Georges Simenon

Në datën 7 korrik, në një vilë në një nga lagjet e Parisit, gjenden të vrara dy gra: zonja Henderson, një vejushë e pasur amerikane, së bashku me shërbyesen e saj. Shumë shpejt policia arreston Zhozef Ertënin, një djalosh njëzet e shtatë vjeçar, praninë e të cilit në vendin e krimit e vërtetojnë një sërë gjurmësh që ai ka lënë në vilë.

Çmimi 650 Lekë
More
Ka mbaruar