Kategoritë

Botuesit

Autorët

Koha e dores se dyte, Svetllana Aleksievic Shihe të plotë

Kohe e dores se dyte, Svetllana Aleksievic

Kërkoj një gjuhë. Njeriu ka shumë gjuhë: gjuha me të cilën flet me fëmijët e vegjël; gjuha me të cilën flet për dashurinë... Veç këtyre është edhe gjuha me të cilën i flasim vetes, ajo e bisedave me veten.

Info shtesë

Disponueshëria: Në gjendje

$28.17

Titulli: Kohë e dorës së dytë
Origjinali: Время сэконд хэнд
Gjinia: Roman
Autori: Svetllana Aleksieviç
Shqipëroi: Xhimi Lazri
Shtëpia botuese: Fan Noli
Viti: 2017
Fq. 572
Pesha: 0.718 kg.
ISBN: 978-9928-251-09-1

Fragment nga libri

Kërkoj një gjuhë. Njeriu ka shumë gjuhë: gjuha me të cilën flet me fëmijët e vegjël; gjuha me të cilën flet për dashurinë... Veç këtyre është edhe gjuha me të cilën i flasim vetes, ajo e bisedave me veten.

Çfarë dëgjon në rrugë është ndryshe nga çfarë dëgjon në punë apo nëpër udhëtime. Fjalët, po e po që ndryshojnë, por seç ka edhe diçka tjetër. Njeriu, madje, ndryshe flet në mëngjes e ndryshe në mbrëmje.

Puna është se ajo për çfarë bisedojnë në mbrëmje me njëri – tjetrin dy njerëz, fshihet krejtësisht nga historia. Ne merremi vetëm me historinë e qenies njerëzore gjatë ditës. Vetëvrasja është temë mbrëmësore, ajo ndodh kur njeriu gjendet në kufijtë e qenies e të mosqenies.

Mes realitetit dhe ëndrrës. Jam përpjekur të kuptoj me përpikmërinë më të madhe ç'do të thotë të jesh njeri i ditës.