History & Current Affairs

Information

Publishers

Specials

Authors

Sale! SPQR, Një Histori e Romës së Lashtë, Mary Beard View larger

SPQR, Një Histori e Romës së Lashtë, Mary Beard

New book

Albanian edition of SPQR, A History of Ancient Rome by Mary Beard

More details

$16.90

-20%

$21.12

More info

Title: SPQR, Një Histori e Romës së Lashtë
Original: SPQR, A History of Ancient Rome
Category: History
Author: Mary Beard
Translator: Gjergj Erebara
Publishing house: Shtëpia e Librit
Year: 2018
Pgs. 643
Soft Cover
Pesha: 0.6 kg.
ISBN: 978-9928-4456-1-2

Mbi Librin

Mary Beard na ka dhënë me këtë libër një shembull frymëzues për mënyrën se si duhet ta shohim, analizojmë dhe shkruajmë historinë, jo vetëm atë të Romës së Lashtë, por historinë në tërësi. Ajo çmonton mitet dhe narrativat e ngulitura në mendjet tona që nga koha e Mesjetës për të na dhënë një histori ashtu si realisht mund të ketë qenë dhe jo ashtu si ne e imagjinojmë. Nga karriera e gjeneralëve dhe oratorëve të mëdhenj deri te jeta e të varfërve, historia e Popullit dhe Senatit të Romës na shpaloset si ngjarje që, ndonëse kanë ndodhur dy mijëvjeçarë më parë, vijojnë të na imponojnë mënyrën se si ne mendojmë për shtetin, politikën, të drejtat qytetare dhe rendin kushtetues.

 

Mjeshtëror... kjo është një histori popullore ekzemplare. Dëfryese por kurrsesi e thjeshtëzuar, Beard ofron në këtë libër panoramën e gjerë dhe detajet më intime për të sjellë të gjallë te ne një të shkuar të largët.
Economist

'Beard shpalos sekretet e suksesit të qytetit me një qartësi të mprehtë dhe të  pamëshirshme të tillë që unë nuk e kam parë asgjëkund gjetkë...'
The New York Times

Reviews

Grade 
2019-03-27

Sekretet e Romës së Lashtë, si mund të ndërtohet një perandori

Historia e Romës që nga koha e historianit Edward Gibbon tre shekuj më parë, në mënyrën se si është shkruar nga historianët modernë, është shqetësuar më shumë me pyetjen se si Roma u rrëzua, se cilat ishin problemet që mund të shkatërrojnë një perandori pasi ajo ka mposhtur të gjithë konkurrentët e vet të jashtëm. https://www.shtepiaelibrit.com/blog/sekretet-e-romes-se-lashte-si-mund-te-ndertohet-nje-perandori/

Grade 
2019-03-27

Sekretet e Romës së Lashtë, si mund të ndërtohet një perandori

Historia e Romës që nga koha e historianit Edward Gibbon tre shekuj më parë, në mënyrën se si është shkruar nga historianët modernë, është shqetësuar më shumë me pyetjen se si Roma u rrëzua, se cilat ishin problemet që mund të shkatërrojnë një perandori pasi ajo ka mposhtur të gjithë konkurrentët e vet të jashtëm. https://www.shtepiaelibrit.com/blog/sekretet-e-romes-se-lashte-si-mund-te-ndertohet-nje-perandori/

Grade 
2019-01-27

*

'Beard shpalos sekretet e suksesit të qytetit me një qartësi të mprehtë dhe të pamëshirshme të tillë që unë nuk e kam parë asgjëkund gjetkë...'
The New York Times

  • 1 out of 1 people found this review useful.

Write your review!

Write a review

SPQR, Një Histori e Romës së Lashtë, Mary Beard

SPQR, Një Histori e Romës së Lashtë, Mary Beard

Albanian edition of SPQR, A History of Ancient Rome by Mary Beard

Related books

Customers who bought this product also bought: