• Banner

Simone de Beauvoir
Një prej shkrimtareve më me ndikim në gjysmën e dytë të shekullit të njëzetë, Simone de Beauvoir është ikona e feminizmit botëror.

Simone de Beauvoir

Një prej shkrimtareve më me ndikim në gjysmën e dytë të shekullit të njëzetë, Simone de Beauvoir është ikona e feminizmit botëror. Miqësia e saj jetëgjatë me Jean Paul Sartre, me të cilin kishte marrëdhënie por nuk ishte e martuar, i dha asaj njohuri të thella mbi botën intelektuale të Parisit pas Luftës së Dytë Btërore, të cilat i shkroi në librat e saj të shumtë me karakter autobiografik. Njohur në veçanti për traktatin e saj voluminoz Seksi i dytë (i) (ii) i sjellë në shqip nga Nasi Lera, de Beauvoir njihet edhe për librat Një vdekje shumë e ëmbël, sjellë në shqip nga Edmond Tupja, romanin Mikesha, sjellë në shqip nga Diana Çuli dhe Gruaja e thyer, sjellë në shqip nga Amantia Kapo.

Libri i fundit i ardhur në shqip është Një dashuri transatlantike, botuar nga Shtëpia e Librit në vitin 2019.

Active filters

Publisher: Vintage

The Second Sex, Simone De Beauvoir

De Beauvoir’s belief that ‘One is not born, but rather becomes, woman’ switched on light bulbs in the heads of a generation of women and began a fight for greater equality and economic independence. These pages contain the key passages of the book that changed perceptions of women forever.

Price ALL875
More
In stock

Publisher: Harper Perennial

She came to stay, Simone De Beauvoir

It was unthinkable that Pierre and Francoise should ever tire of each other. And yet, both talented and restless, they constantly feel the need for new sensations, new people. Because of this they bring the young, beautiful and irresponsible Xavière into their life who, determined to take Pierre for herself, drives a wedge between them, with...

Price ALL1,700
More
Out-of-Stock

Publisher: Pegi

Mikesha, Simone De Beauvoir

I vendosur në Parisin e paraluftës dhe i mbushur me dashuri, egërsi dhe hakmarrje, "Mikesha" eksploron ndryshimet që lindin në shpirtin e një gruaje dhe të një qyteti që do të kapitullojë së shpejti.

Price ALL1,000
More
In stock

Publisher: Pegi

Gruaja e thyer, Simone de Beauvoir

Me këto tre histori të mprehta mbi rënien e pasionit, Simone de Beauvoir na tërheq në jetën e tri grave, në moshë të mesme, të cilat përballen me kriza të papritura. Në tregimin që i jep edhe titullin librit, qetësia e heroinës shkërmoqet, kur ajo zbulon se bashkëshorti i saj ka një lidhje jashtëmartesore.

Price ALL800
More
In stock

Reference: SKU000730

Publisher: Onufri

Një vdekje shumë e ëmbël, Simone de Beauvoir

Në këtë rrëfim biografik, Simon de Beauvoir ndriçon thellë disa marrëdhënie të pranishme në jetën e gjithkujt, por që shihen ndryshe nga secili prej nesh në varësi të historive vetjake, formimeve intelektuale, që ndikojnë në mënyrën sesi e ndërtojmë marrëdhënien tonë me humbjet dhe sfidat.  

Price ALL500
More
In stock