• Banner

George Bataille
George Bataille

George Bataille

Punët e filozofit, shkrimtarit, poetit dhe eseistit francez George Bataille (1897-1962) janë asimetrike dhe si të tilla nuk përmblidhen dot në një shkrim të vetëm por një numër temash të mëdha dominojnë brenda veprës së tij. Këto tema përfshijnë një shqetësim obsesiv me erotiken, mitin, sakrificën, natyrën e teprimeve, profanen, heterogjenitetin dhe transgresionin shoqëror.

Shkrimet e Bataille shënjohen gjithashtu nga angazhimi me figura të tilla si Marquis de Sade, Nietzsche, Hegel, Freud, poezia e Blake,  dhe shkrimet e Jean Genet. Gjatë viteve 1920 dhe 1930, Bataille u lidh me lëvizjen surealiste në Paris dhe u ekspozua ndaj Marksizmit. Nga mesi i viteve 1930 lidhja e tij me Marksizmin u dobësua, kryesiiisssht si rrjedhojë e rritjes së interesit të tij për filozofinë niçeane. Edhe lidhja e tij me surealizmin u dobësua, jo pak për shkak të debatit të tij me Andre Breton, një eksponent i rëndësishëm i surealizmit.

Active filters

Publisher: IDK

Erotizmi, Georges Bataille

Dhe pas thuajse pesëdhjetë vjetësh Erotizmi vazhdon të mbetet një përvojë transgresive, një rrugëtim në kërkim të së vërtetës deri në skaj të njerëzores, duke mbetur përherë një nga veprat më të rëndësishme të mbarë shekullit të njëzetë.

Price ALL750
More
In stock

Publisher: Zenit Editions

Zonja Eduarda dhe tregime të tjera, Georges Bataille

Georges Bataille mbetet një nga figurat më të shquara të letërsisë së shekullit të XX – të, aq shumë ai u përpoq nëpërmjet studimit kritik të ligjërimit të shkruar – i cili sipas tij nuk mund të jetë veçse prometean – të jetojë nën shkapërthyerjen e furishme të rregullave, eksperiencën e skajshme, dhe asaj që një njeri "di prej faktit të të qenit".

Price ALL400
More
In stock

Publisher: Zenit Editions

Histori e syrit, Georges Bataille

"Histori e syrit", roman i shkrimtarit francez Georges Bataille (1897 – 1962), botuar për herë të parë më 1928 fshehtas me pseudonimin Lord Auch. Ky libër është fryt i një psikanalize, ai duhet konsideruar jo aq një përligjje sesa vetë shenja e një domosdoshmërie, që e ka shtyrë autorin ta verë veten në rrezik në librin e tij ashtu siç bën toreadori në...

Price ALL600
More
In stock