• Banner

Sëmundja si metaforë dhe SIDA dhe metaforat e saj, Susan Sontag

Sontag tregon kancerin siç është me të vërtetë – thjeshtë një sëmundje. Kanceri, argumenton ajo, nuk është një mallkim, asnjë ndëshkim, natyrisht që nuk është arsye për të pasur turp. Është një sëmundje që mund të shërohet me kujdesin e caktuar.

ALL800
Quantity
In stock

Description

Title:  Sëmundja si metaforë dhe SIDA dhe metaforat e saj
Original: Illness as metaphor and AIDS and its metaphors
Category: Medicine
Author: Susan Sontag
Translator: Zef Simoni
Publisher: Shtepia e Librit dhe Korabi
Pgs: 216
Weight: 0.247 kg
This book is in Albanian

Mbi librin

Më 1978, Susan Sontag shkroi Sëmundja si metaforë, një vepër klasike e përshkruar nga Newsweek si “një nga librat më çlirues të kohës.” Sontag ishte vetë një paciente me kancer kur po shkruante librin dhe tregon se si metaforat dhe mitet që rrethojnë sëmundje të caktuara, veçanërisht kancerin, shtojnë jashtëzakonisht shumë vuajtjet e pacientëve dhe shpesh pengojnë kujdesin e duhur për ta. Duke demistifikuar fantazitë që rrethojnë kancerin, Sontag tregon kancerin siç është me të vërtetë – thjeshtë një sëmundje. Kanceri, argumenton ajo, nuk është një mallkim, asnjë ndëshkim, natyrisht që nuk është arsye për të pasur turp. Është një sëmundje që mund të shërohet me kujdesin e caktuar. Më vonë, Sontag e zgjeroi temën në librin e saj për pandeminë e AIDS. Të dy esetë, të cilat vijnë bashkë në këtë libër, kanë pasur ndikim shumë të madh në të menduarit e profesionistëve të shëndetësisë dhe, mbi të gjitha, mbi jetët e mijëra pacientëve.

Product Details
16 other products in the same category:
Comments (0)