- Reduced price
Reference: 2804
Reference: 2804
Reference: SKU001694
Publisher: Vellezerit Tafa
Reference: SKU000001
Publisher: Mitrush Kuteli
Reference: SKU001740
Publisher: UET Press
Reference: SKU000660
Publisher: Onufri
Në këtë paketë ofrojmë katër libra: 1. Liza në botën e çudinavet, ribotim i përkthimit të parë të kësaj kryevepre botërore në gjuhën e Shqipërisë së Mesme; 2. Rashomoni nga Ryunosuke Akutagaëa; 3. I shumëshituri I varfër dhe i pastrehë në Paris dhe Londër nga George Orwell dhe; 4. Dielli që perëndon nga Osamu Dazai.
“Akutagawa ishte një shkrimtar i tregimeve të shkurtra i cili prodhoi shumë vepra, disa më të suksesshme se të tjerat. Në fakt, ka një numër të mirë që duket se nuk është me interes të veçantë për lexuesin modern - ose të paktën për lexuesin e përgjithshëm modern. Kjo mund të jetë pjesërisht për shkak të paqëndrueshmërisë intelektuale të Akutagawa-s dhe humbjes së përqendrimit në letërsinë e tij, por kur ai arrin të përqendrohet, mprehtësia e stilit të tij është unike dhe e paimitueshme. Rrjedhshmëria e gjuhës së tij është tipari më i mirë i stilit të Akutagawa-s. Nuk është asnjëherë i mërzitshëm; ai lëviz së bashku me të si një qenie e gjallë. Lexo më shumë:
“Liza në botën e çudinavet”, një prej kryeveprave të letërsisë botërore, është një kremtim i përhershëm për botën e letrave, e sidomos kur renda një gjuhe rivjen në variante përkthimi të ndryshme. “Arka e Noes”, nëpërmjet këtij botimi, pati si qëllim t’i risjellë lexuesit variantin e parë, përkthimin e parë që i ka dhënë gjuha shqipe kësaj vepre – të kryer prej dy përkthyesve më 1944, - e cila prej dekadash i ka munguar njohjes së lexuesit shqiptar. Lexo më shumë:
I varfër dhe i pastrehë në Paris dhe Londër është kronika e paharrueshme e George Orwell mbi rrugët e Parisit dhe Londrës dhe njerëzve që nuk kanë zgjedhje tjetër veçse të jetojnë në to. Lexo më shumë:
Dielli që perëndon nga Osamu Dazai është një nga romanet më të mira të letërsisë japoneze të shekullit të njëzetë. Botuar fillimisht në vitin 1947, romani flet për jetën e një familjeje aristokratësh të rrënuar në periudhën menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore dhe është bërë referencë gjuhësore që nga ajo kohë. Osamu Dazai, një shkrimtar me rrënjë aristokrate, i njohur si bohem me tepri në Tokio shkroi ato që kritikët i shohin si romane përgjithësisht autobiografike që janë edhe një mjet i shkëlqyer për t’u njohur me kulturën dhe shoqërinë japoneze. Lexo më shumë:
Publisher: Shtëpia e Librit
Publisher: Bota Shqiptare
Publisher: Albas
Publisher: Berk
Publisher: Botimet Dudaj
Publisher: Pegi
check_circle
check_circle