Citime nga Ernest Hemingway

0
307

Nuk ka asgjë fisnike në të qenit fisnik ndaj një njeriu tjetër; fisnikëria e vërtetë është të bëhesh superior ndaj vetes tënde të mëparshëm.

Ka vetëm tre sporte të vërteta: alpinizmi, ndeshja me dema dhe gara me motorë. Të gjitha të tjerat janë vetëm lojëra.

Mënyra më e mirë për të zbuluar nëse ti mund të besosh dikë është që ti ta besosh atë.

Bota thyen çdokënd ndërsa pas kësaj disa janë të fortë në vende të thyera.

Nuk ka asgjë më të mirë se sa shkrimi. Gjithçka që duhet të bësh është të ulesh në makinë shkrimi dhe të pikosh gjak.

Gjithmonë bëj esëll atë që the që duhet të bësh kur je tapë. Kjo të mëson ta mbash gojën mbyllur.

Nuk ka burrë që ka lindur për disfatë. Një burrë mund të shkatërrohet, por ai nuk mund të mposhtet.

Guximi është mirësi nën presion.

Nuk ka mik më besnik se sa libri.

Një shkrimtar duhet të kuptojë, jo të gjykojë.

Lumturia e njerëzit e mençur është gjëja më e rrallë që njoh.

Lexo më shumë:

Stili i shkrimit të Hemingway: I thjeshtë dhe perfekt

Lista e Heminguej me gjashtëmbëdhjetë librat që duhet të lexojë çdo shkrimtar

Ulëritëset vitet ’20 dhe letërsia