• Kreu
  • /
  • Blog
  • /
  • Alda Bardhyli :Tre librat që kanë ndikuar në jetën time

Alda Bardhyli :Tre librat që kanë ndikuar në jetën time

Nga: Liu i Cakut12 Nëntor, 2020

Alda Bardhyli

Drejtoresha e Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit është e para që nisi serinë e vidiove të bëra publike nga Bukinist, ku personazhe të njohur sugjerojnë librat që kanë ndikuar në jetën e tyre, si një ftesë e mirë për gjithë lexuesit gjatë ditëve të Panairit të 23 të Librit online.
E pyetur se cilët janë tre librat që kanë ndikuar në jetën e saj Bardhyli, thotë se zgjedh tre libra me të cilët dialogon shpesh.
“Libri i parë që do të zgjidhja është komedia “Endrra e një nate vere” e Shekspirit. Një libër që do të shpaloste herët jetën si një skenë para meje, e do të më mësonte të zgjidhja rolin e duhur. Shekspiri mbetet një mësues i madh”, tha Bardhyli.
Libri i dytë që ajo zgjodhi ishte “Odiseja”, Homeri duke e argumemtuar me fjalët, se “Kthimi në shtëpi mbetet filozofia e jetës”.
Ndërsa libri i tretë është “Klarisa Dalloway” nga Virginia Wolf.

“Wolf është një autore që e cmoj shumë, feministe, me ndikim ende sot, por personazhi i Klarisës më rivjen shpesh në kujtesë e veshur me atë fustanin e gjatë, me një tufë luledele në dorë, duke ecur e biseduar me një burrë që dikur e ka dashur, në rrugët e Londrës. Të kapurit fort tek kujtimet, te gjërat e bukura që që kanë lënë ndjesi të pashlyeshme në jetën tonë, është e rëndësishme.
Po cilët janë dy librat e vitit 2020 të cilat ajo sugjeron: “Letërkëmbimi Camaj –Pipa” dhe biografia e Virginia Wolf, “Flush” ardhur nën përkthimin e Gjergj Erebarës.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Të rejat nga bota e librit, edicion special

Thërmija letrare – Qeni i i Zotit Carlyle tentoi të vriste veten

Të rejat nga bota e librit, tetor 2020

15% ulje për librat e Shtëpia e Librit te Librari Art’s