Skulpturë e vendosur në fund të detit

0
264
View this post on Instagram

This Carrara marble sculpture is not here just for decoration — it is here to protect (and amuse) the fish of Tuscany’s southern coast. Paolo Fanciulli — known in his seaside town as Paolo the Fisherman — is a sailor, sea-lover and arts enthusiast who has dedicated decades to saving Talamone's waters from the illegal trawling that has depleted its marine life. His “House of Fish” project is part environmental activism, part arts initiative, part marketing campaign, part bid for a lasting legacy. For his native town, he said, having “the biggest museum in the world to save the sea” would also attract scuba divers and tourists and put Talamone on the map. Click the link in our bio to read more. @giannicipriano took this photo of one of Paolo’s submerged sentries.

A post shared by The New York Times (@nytimes) on

Kjo skulpturë e nxjerrë nga një masiv mermeri i Karrrarës nuk gjendet këtu vetëm për dekorim – është për të mbrojtur (dhe kënaqur) peshqit e brigjeve të Toskanës jugore. Paolo Fanciulli, i njihet në qytezën e tij bregdetare si Paolo Peshkatari, është një marinar, i apasionuar me detin dhe entuziast i arteve i cili i ka dedikuar dekada të jetës së tij shpëtimit të ujërave të Talamones nga peshkimi i paligjshëm që ka shkatërruar faunën. Projekti i tij “Shtëpia e peshkut” është pjesërisht aktivizëm mjedisor, pjesërisht iniciativë artistike dhe pjesërisht fushatë marketingu. Kjo është gjithashtu një nismë për të krijuar një trashëgimi. Ai mendon se kjo skulpturë e vënë në taban të detit do të ndihmojë për tërheqjen e turizmit të zhytjeve nënujore dhe ekonominë turistike të qytezës. The New York Times