Botimet e reja, Shkurt 2018

0
1297

Pothuajse çdo ditë në Shqipëri botohet një libër i ri. Ne po ju prezantojmë një përmbledhje me botimet kryesore të librave të shtuar në katalogun tonë online. Ju mund të gjeni botimet e reja duke vizituar librat e rinj shqip

(https://www.shtepiaelibrit.com/store/sq/librat-e-rinj)

Elefanti zhduket, Haruki Murakami

“Elefanti zhduket” është një tufë rrëfenjash fine, në stilin e njohur postmodern të Haruki Murakamit, ku shfaqen të gjitha nuancat kulturore japonese që e dominojnë prozën e këtij autori, por edhe shenjat universale të kohës sonë të endura nëpër gjeografinë e gjerë të fantazisë së tij. Lexo më shumë:

Titulli: Elefanti zhduket
Origjinali: The Elephant Vanishes
Gjinia: Novela
Autori: Haruki Murakami
Shqipëroi: Ivana Dervishi
Shtëpia botuese: Skanderbeg Books
Viti: 2018
Fq. 366
Pesha: 0.429 kg.
ISBN: 978-9928-221-22-3

Elefanti zhduket, Haruki Murakami

Romanovët 1613 – 1918

Romanovët kanë qenë dinastia më e suksesshme e kohëve moderne, duke sunduar një të gjashtën e sipërfaqes së botës. Si arriti një familje mbretërore të shndërronte një principatë të rrënuar nga lufta në një nga perandoritë më të mëdha të botës? Dhe si e humbi pastaj krejt atë? Lexoni më shumë:

Titulli: Romanovët 1613 – 1918
Origjinali: The Romanovs 1613 – 1918
Gjinia: Histori
Autori: Simon Sebac Montefiore
Shqipëroi: Stavri Pone, Eduard Sula
Shtëpia botuese: Botimet 55
Viti: 2017
Fq. 1000
Pesha: 1.781 kg.
ISBN: 978-9928-106-41-4

 Romanovët 1613 – 1918, Simon Sebag Montefiore

Përkthyesi, Maks Velo

Kampi ishte një turmë që kalonte para meje. Miqësi zura me pak njerëz, ndërsa pjesa tjetër, më e madhe në numër, ishte asnjanëse. As afroheshin, as largoheshin. Një pjesë e vogël ishte refuzuese dhe nuk mund të dije se çfarë ishte.
Lexo më shumë:

Titulli: Përkthyesi
Gjinia: Tregime
Autori: Maks Velo
Shtëpia botuese: Mapo Editions
Viti: 2018
Fq. 172
Pesha: 0.217 kg.
ISBN: 978-9928-213-14-3

 Përkthyesi, Maks Velo

Në botën e arbëresheve të Italisë, Eqrem Cabej

Çabej shpërndau mjegullën e dendur që kishte rrethuar historinë, gjuhën, letërsinë, kulturën dhe etnografinë arbëreshe dhe u rrëfeu udhën studiuesve të rinj për një qasje epistemologjike më moderne e organike ndaj studimit të çështjeve ende të hapura të botës sonë arbëreshe. Lexo më shumë:

Titulli: Në botën e arbëreshëve të Italisë
Gjinia: Gjuhësi
Autori: Eqrem Çabej
Shtëpia botuese: Çabej
Viti: 2017
Fq. 226
Pesha: 0.317 kg.
ISBN: 978-99956-35-34-4

 Në botën e arbëresheve të Italisë, Eqrem Cabej

Aurat e Natës, poezi

Ka një orë,
Kur zërat nuk i njohin më fjalët,
Kur mes dritës dhe errësirës ngrihet heshtja,
Kur trupat zbrazen nga pesha
Dhe bëhen flatra,
Kur fytyrat tona pluskojnë ujërave
Syhapura, gojëngrira, derisa fundosen
Lexo më shumë:

Titulli: Aurat e natës
Gjinia: Poezi
Autori: Belfjore Qose
Shtëpia botuese: Ombra GVG
Viti: 2017
Fq. 136
Pesha: 0.233 kg.
ISBN: 978-99906-203-1

 

 Aurat e Natës, poezi, Belfjore Qose

Shqipëria dhe Jugosllavia (1945-1948), Ledion Krisafi

Studimi i këtyre të dhënave të nxjerra nga autori nga arkivat e ish – Jugosllavisë në Beograd, jo vetëm që hedhin dritë të re mbi marrëdhëniet shqiptaro – jugosllave të asaj periudhe, por ri – interpretojnë politikën e jashtme të Shqipërisë në vitet e para pas Luftës së Dytë Botërore dhe qëllimin e Enver Hoxhës në politikën e jashtme jo vetëm në lidhje me Jugosllavinë.
Lexoni më shumë:

Titulli: Shqipëria dhe Jugosllavia (1945 – 1948)
Gjinia: Histori
Autori: Ledion Krisafi
Shtëpia botuese: Naimi
Viti: 2017
Fq. 280
Pesha: 0.335 kg.
ISBN: 978-9928-234-12-4

 Shqipëria dhe Jugosllavia (1945-1948), Ledion Krisafi

 

Kjo është një përmbledhje e botimeve kryesore gjatë muajve Janar dhe shkurt 2018. Vizitoni https://www.shtepiaelibrit.com për më shumë botime të reja dhe të vjetra.