Botimet e reja Mars – Prill 2018

0
490

Shpesh thuhet se Danimarka është shteti më i lumtur në botë. Dhe kjo vjen prej një gjëje: hygge. Hygge është përkufizuar në disa mënyra, që nga “arti i krijimit të intimitetit”, “rehatia e shpirtit” dhe “mungesa e mërzisë”, deri te “Kënaqësia nga prania e gjërave qetësuese” dhe, e preferuara ime, “kakao nën dritën e qirinjve”.

Lexo më shumë: https://www.shtepiaelibrit.com/store/sq/udherrefyes-praktike/6031-libri-i-vogel-i-hygge-meik-wiking.html

• Orestia
• Prometeu i mbërthyer
• Lutëset
• Persët
• Të shtatët kundër Tebës

 

 

Lexo më shumë: https://www.shtepiaelibrit.com/store/sq/klasiket/6029-vepra-e-plote-eskili.html

A mund të zhduken ndonjëherë ndasitë klasore? Çfarë i shtyn njerëzit në botën e krimit? Si i ka ndryshuar interneti marrëdhëniet tona? Përgjatë historisë, njerëzit kanë bërë pyetje të mëdha për organizimin e shoqërive, kurse sociologët kanë dhënë zgjidhje, të cilat vazhdojnë ta formësojnë botën.

 

Lexo më shumë: https://www.shtepiaelibrit.com/store/sq/ekonomia-biznesi/6025-libri-i-sociologjise.html

 

Kurrë nuk e mora vesh nëse lulet u vyshkën për shkak të sëmundjes së nënës apo nëna u sëmur për shkak të vyshkjevs së luleve, por një javë përpara së të shpërnguleshin te shtëpia e re pranë lumit nëna ra në shtrat, ndërkaq lulet u vyshkën sikur t’i kishte djegur bryma.

 

 

Lexo më shumë: https://www.shtepiaelibrit.com/store/sq/romane/6017-pusi-kim-mehmeti.html