Mbi romanin Askund nga J M Coetzee

    0
    30

    I lodhur nga topitja e Afrikës së Jugut të epokës koloniale dhe i zënë në kurth nga shtypja e ndërsjellët, një bari delesh vetmitar gjen komfort në krahët e një konkubine të zezë. Por kur vajza e tij lëneshë zemërohet dhe ndjehet e turpëruar nga çfarë po bën i ati, ky kapërcim i ndasisë racore shënon fundin e një paqeje të tensionuar feudale. Ndërsa e bija, Magda, ëndërron për një hakmarrje të përgjakshme, ndërgjegjja e saj fillon të përkundet në vijën mes faktit dhe imagjinatës së saj. Ajo që pason është rrëfenja e një gruaje pasiononte, të fiksuar dhe një përgjigje e dhunshme ndaj një Afrike që nuk pranon ta dëgjojë atë.

    Romani Askund ofrohet me 15% ulje nga çmimi i kopertinës. [Link]