MË TË LEXUARAT

Pesë autorë shqiptarë do përkthehen në gjuhë të huaj

Fatos Kongoli, Luljeta Lleshanaku, Stefan Çapliku, Ridvan Dibra dhe Bashkim Shehu janë fitues të fondit të përkthimit Pesë autorë shqiptarë janë përzgjedhur nga Ministria e...

TË NDRYSHME

Sot 90 Vjetori i Lindjes së Poetit, Prozatorit dhe Albanologut të...

MARTIN CAMAJ, SHKRIMTARI I LARTËSIVE Nga Ismail Kadare Ndjesia e parë që provon lexuesi kur hyn në botën letrare të Martin Camajt është ajo e lartësisë....
Robert Shvarc

Kur përktheja “Tre shokët” 27 vjeç

Kujtimet e përkthyesit mbi kohët kur përkthente Remarkun Robert Shvarc Romani i Erih Maria Remarkut "Tre shokë" u botua për herë të parë në shqip në...