• Kreu
  • /
  • Blog
  • /
  • Faik Konica, vepra e tij në 5 vëllime

Faik Konica, vepra e tij në 5 vëllime

Nga: Admin13 Dhjetor, 2007


Faik KonicaFaik Konica eshte nje nga personalitetet me ne ze te kultures dhe letersise shqiptare. Prozator dhe poet, publicist dhe estetist, kritik letrar dhe perkthyes, ai me vepren e tij te shumanshme pasuroi dhe ngriti ne lartesi te reja fjalen shqipe dhe mendimin letrar shqiptar. Njeri me dituri te madhe, dhe dhunti artistike, mjeshter i holle i gjuhes shqipe, Faik Konica ka hyre ne historine e kultures sone kombetare jo vetem si erudit e stilist i perkryer, por edhe si shkrimtar me vlera te shquara ideoartistike.

Kesaj here puna e tij vjen e permbledhur ne 5 vepra apo vellime te zgjedhura dhe te pergatitura nga Prof. Nasho Jorgaqi. Per me teper kliko librat si me poshte:

  1. Vepra 1, Faik Konica
  2. Vepra 2, Faik Konica
  3. Vepra 3, Faik Konica
  4. Vepra 4, Faik Konica
  5. Vepra 5, Faik Konica
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Vjen në shqip për herë të parë Dalje për ajër nga George Orwell

Të rejat nga bota e librit, mars 2021

Të rejat nga bota e librit, shkurt 2021

Të rejat nga bota e librit, janar 2021