Kategoritë

Botuesit

Autorët

Interpretime gjyqesore te Kodit te Procedures Penale, G. Trenova Shihe të plotë

Interpretime gjyqesore te Kodit te Procedures Penale, G. Trenova

Këto interpretime gjyqësore janë marrë në formë ekstraktesh nga vendimet gjyqësore dhe janë përfshirë pas dispozitës konkrete, e cila është interpretuar lidhur me çëshjten konkrete që është gjykuar.

Info shtesë

SKU001226

Disponueshëria: Ne gjendje

$22.54

Me ulje çmimi!

-20%

$28.17

Klientët që blenë këtë libër, blenë edhe...

Titulli: Interpretime gjyqësore të Kodit të Procedurës Penale, ripunim
Origjinali: Interpretime gjyqësore të Kodit të Procedurës Penale, ripunim
Gjinia: Drejtësi
Autori: Gentian Trenova
Shtëpia botuese: Dita 2000
Viti: 2009
Fq. 576
Pesha: 0.917 kg
ISBN: 978-99943-57-71-0

Mbi librin

Në këtë libër, lexuesi do të gjejë në mënyrë praktike interpretimet që u janë bërë në vite të ndryshme dispozitave të Kodit të Procedurës Penale nga ana e Gjykatës Kushtetuese dhe Kolegjit Penal të Gjykatës së Lartë. Këto interpretime gjyqësore janë marrë në formë ekstraktesh nga vendimet gjyqësore dhe janë përfshirë pas dispozitës konkrete, e cila është interpretuar lidhur me çëshjten konkrete që është gjykuar.

Ky libër u shërben gjyqtarëve, prokurorëve, avokatëve për punën e tyre të përditshme, pasi në këtë mënyrë ata do të orientohen më shpejt në lidhje më qëndrimet që mban apo që duhet të mbajë Gjykata në raste të caktuara. Ky libër u shërben edhe studentëve e pedagogëve për të thelluar njohuritë e tyre, për të gjetur dhe trajtuar kazuse, të cilat kanë ndodhur dhe jo të hipotezuara.

Gjithashtu, studentët do të gjejnë literaturë të përshtatshme për detyrat e kursit apo në përgatitjen e temave të ndryshme në fushën e të drejtës penale.Në këtë libër edhe studiues pasuniversitarë, lektorë, mund të ndihmohen gjatë bërjes së temave të tyre për të nxjerrë shembuj konkretë dhe për të mbajtur qëndrimet e tyre kritikë apo doktrinale krahasuese me praktikat gjuhësore të huaja.