Kategoritë

Botuesit

Autorët

Armiku i popullit pa emer, Idlir Azizaj Shihe të plotë

Armiku i popullit pa emer, Idlir Azizaj

Një aktivist politik shqiptar arrestohet nga policia e Prishtinës, që e hedh mandej në tokën asnjanëse mes Kosovës dhe Shqipërisë. Pa pasaportë, pa identitet zyrtar, pa mundur të lëvizë, i riu shqiptar detyrohet të endet në këtë no man's land mes dy vendeve.

Info shtesë

Disponueshëria: Në gjendje

$6.76

Me ulje çmimi!

-20%

$8.45

Titulli: Armiku i popullit pa emër
Gjinia: Roman
Autori: Idlir Azizaj
Shtëpia botuese: Pika pa sipërfaqe
Viti: 2017
Fq. 96
Pesha: 0.111 kg.
ISBN: 978-9928-185-48-8

Mbi librin

Një aktivist politik shqiptar arrestohet nga policia e Prishtinës, që e hedh mandej në tokën asnjanëse mes Kosovës dhe Shqipërisë. Pa pasaportë, pa identitet zyrtar, pa mundur të lëvizë, i riu shqiptar detyrohet të endet në këtë no man's land mes dy vendeve.

Por me kalimin e kohës, nga problemi vetjak ai nis përsiatjet mbi fasadën e marrëdhënieve mes Shqipërisë e Kosovës. E pastaj mbi problemet e Ballkanit, mbi kulturën e harruar e të neglizhuar ballkanike.

Mbi autorin

Idlir Azizaj ka lindur në Vlorë në 1970. Studimet e para i kreu në Universitetin e Tiranës, ku u diplomua në Ekonomi. Më pas ndoqi studime të letërsisë angleze e amerikane në Concordia College, Minnessota, SHBA.

Veprat e tij të mëparshme në prozë janë "Katër, ose një film i fundit mbi komunizmin tonë", "Ti doje të shkruaje një fugë", "Terxhuman", "Gazetarja e kulturës vetvritet, shpirti i saj në drejtim të paditur", "Don Kanuni, ose ngadalë gjaksi dremit në pritë", si dhe novelat "Shekspirotët".