Kategoritë

Botuesit

Autorët

Tri sprova per matematiken, Aleko Minga Shihe të plotë

Tri sprova per matematiken, Aleko Minga

Përse është objektiv dhe i pashmangshëm procesi i matematizimit të shkencës? Cila është dialektika e tij? Çka u ofron matematika shkencave që matematizohen? Përse depërtimi i matematikës në degët e tjera të dijes është një stimul i fuqishëm përparimi për vetë matematikën?

Info shtesë

Disponueshëria: Në gjendje

$6.76

Me ulje çmimi!

-20%

$8.45

Titulli: Tri sprova për matematikën
Gjinia: Shkenca natyrore
Autori: Aleko Minga
Shtëpia botuese: Botimet IDK
Viti: 2015
Fq. 213
Pesha: 0.251 kg.
ISBN: 978-9928-136-32-9

Mbi librin

"Tri sprova për matematikën" sjell në vëmendjen e lexuesit një problematikë të rëndësishme:

• Përse është objektiv dhe i pashmangshëm procesi i matematizimit të shkencës? Cila është dialektika e tij? Çka u ofron matematika shkencave që matematizohen? Përse depërtimi i matematikës në degët e tjera të dijes është një stimul i fuqishëm përparimi për vetë matematikën?
• A ndodhin revolucione në matematikë? Në qoftë se po të ç'tipi janë ato?
• Ndarja midis dy kulturave, kulturës letraro-artistike apo, në përgjithësi, humanitare, nga njëra anë, dhe kulturës tekniko-shkencore, nga ana tjetër, a është shndërruar në një çarje humnerore apo ende ekzistojnë lidhje midis tyre, që mund të kthehen në kanale komunikimi të dobishëm dhe me përfi tim të ndërsjelltë?

"Sprovat" janë një përpjekje për t'u dhënë përgjigje këtyre pyetjeve.