Kategoritë

Botuesit

Autorët

Etnogastronomia arbereshe, Andrea Shundi Shihe të plotë

Etnogastronomia arbereshe, Andrea Shundi

Enogastronomia arbëreshe lartësohet "në qelqe të verës dhe në ajkën e gatimeve". Krahas treguesve të paraqitur te titulli, në libër përshkruhen edhe 26 kultivarë hardhie, 31 kantina vere dhe restorante e resorte arbëreshe, qindra kremtime enogastronomike.

Info shtesë

Disponueshëria: Në gjendje

$9.02

Me ulje çmimi!

-20%

$11.27

Titulli: Etnogastronomia arbëreshe
Origjinali: Etnogastronomia arbëreshe
Gjinia: Gastronomi
Autori: Andrea Shundi
Shtëpia botuese: Botime Vllamasi
Viti: 2016
Fq. 440
Pesha: 0.782 kg.
ISBN: 978-9928-206-183

Mbi librin

Libër shumë spikatës i autorit të mirënjohur, Prof. Dr. Andrea Shundi, me 440 faqe dhe 240 foto me ngjyra. Në të amvisëria, dashamirët, studiueset etj. gjejnë: traditën dhe realitetin enogastronomik arbëresh, përdorimin e verërave te gatimet e gjellëve dhe të ëmbëlsirave si edhe bashkërendimin e ngrënies së tyre me pirjen e verërave, emërtime dhe fjalë mëse kuptimplote dhe shqiptare, krahasime midis enogastronomisë arbëreshe dhe asaj shqiptare e italiane, shtjellime gjuhësore dhe kulturore që lidhen me enogastronominë arbëreshe, mundësinë e njohjes më të plotë dhe të përdorimit të kësaj enogastronomie origjinale në kuzhinat dhe tryezat tona!

Enogastronomia arbëreshe lartësohet "në qelqe të verës dhe në ajkën e gatimeve". Krahas treguesve të paraqitur te titulli, në libër përshkruhen edhe 26 kultivarë hardhie, 31 kantina vere dhe restorante e resorte arbëreshe, qindra kremtime enogastronomike.