Kategoritë

Botuesit

Autorët

Shkrimet, Karel Capek Shihe të plotë

Shkrimet, Karel Capek

Kronikat e udhëtimit dhe shkrimet politike të Karel Çapekut mbështeten në eksperiencat në shtete të tjera me përshkrime plotë jetë dhe vëzhgime të kujdesshme. Letra nga Italia - 1923, fokusohet në panoramën dhe artin Italian. Ditari i tij në Angli -1924, përqëndrohet tek periferia angleze dhe në sjelljen e njerëzve.

Info shtesë

Disponueshëria: Në gjendje

$9.02

Me ulje çmimi!

-20%

$11.27

Titulli: Shkrimet (Piktura nga Holanda, Letra nga Italia, Letra nga Anglia)
Gjinia: Prozë
Autori: Karel Çapek
Shqipëroi: Ani Hafizi
Shtëpia botuese: Ombra GVG
Viti: 2016
Fq. 216
Pesha: 0.337 kg.
ISBN: 978-99906-152-2

Komente mbi autorin

"Më shumë se 78 vite pas vdekjes, argumentat janë harruar bashkë me polemikat, pasionin, akuzat dhe xhelozitë –por vepra vazhdon të jetojë. Vepra e Çapekut, fatmirësisht, vazhdon të jetojë më gjatë se sa e bashkohësve të tij çekë."

The New York Times

"Kronikat e udhëtimit dhe shkrimet politike të Karel Çapekut mbështeten në eksperiencat në shtete të tjera me përshkrime plotë jetë dhe vëzhgime të kujdesshme. Letra nga Italia - 1923, fokusohet në panoramën dhe artin Italian. Ditari i tij në Angli -1924, përqëndrohet tek periferia angleze dhe në sjelljen e njerëzve. Ai gjithashtu ka shkruajtur për Hollandën -1932, vlerat e pikturës dhe ndikimin e saj përtej hollandës."

Prague Blog

"Termi modern i fjalës robot vjen nga fjala çeke robota [punë; e detyruar], është përdorur për herë të parë nga Karel Çapek në dramën R.U.R botuar në 1920 dhe vënë skenë në 1921. Që nga ajo kohë fjala robot përdoret në të gjitha gjuhët e botës."

Encyclopedia Britanica

Mbi autorin

Karel Çapek u lind në Svatonovice 9 janar 1890. Studioi filozofi dhe estetikë, në Universitetin e Pragës dhe më pas i vazhdoi në Berlin duke i përfunduar në Paris në vitin 1917. Karel Çapek është një nga shkrimtarët më me ndikim në letërsinë çeke të shekullit të 20-të. Ai shkroi me inteligjencë dhe humor në një shumëllojshmëri të gjerë të subjekteve. Veprat e tij janë të njohur për përshkrimet interesante dhe të saktë të realitetit.

Vepra e Çapekut është e njohur për idetë filozofike, përpjekjet e vazhdueshme të individit për të dalë jashtë rrethit të ngushtë të fatit dhe të kuptuarit e vlerave të vërteta të identitetit njerëzore, shpesh herë drejt orientimit nga "utopia e zezë".

Çapek u propozua shtatë herë për çmimin Nobel në letërsi, por kurrë nuk fitoi një të tillë. Megjithatë, ai është mbajtës i shumë çmimeve dhe trofeve të rëndësishme, jo vetëm letrare. Për vlerat dhe famën e tij si shkrimtar, në Çeki, jepet çmimi më i madh letrar "Karel Çapek".