Kategoritë

Botuesit

Autorët

Flamuri i Kombit Shqiptar, Jaho Brahaj Shihe të plotë

Flamuri i Kombit Shqiptar, Jaho Brahaj

Tezat e lashtësisë së shqiponjës dykrenare, emblemë dhe simbol i Flamurit të kombi tonë, ka më shumë se dy shekuj që është vënë në qendër të vëmendjes së dijetarëve të huaj dhe shqiptarë. Kësaj teme i kushtohet studimi i autorit Jaho Brahaj, i njohur në fushën e heraldikës dhe të studimeve të historisë dhe kulturës të mesjetës shqiptare.

Info shtesë

2625

Disponueshëria: Ne gjendje

$28.17

Me ulje çmimi!

-20%

$35.21

Klientët që blenë këtë libër, blenë edhe...

 • Arvanitet dhe prejardhja e grekeve, Aristidh P. Kola

  Arvanitet...


  Libri hedh një vështrim historik, folklorik,...

 • Pasqyrat financiare dhe menyrat e plotesimit te tyre

  Pasqyrat...


  Titulli: Pasqyrat financiare dhe mënyrat e...

 • Pasuria e Kombeve, Adam Smith

  Pasuria e...


  Ky është ndoshta traktati politik dhe filozofik...

Titulli: Flamuri i Kombit Shqiptar, origjina, lashtësia (kopertinë e trashë - lidhje luksoze)
Origjinali: Flamuri i Kombit Shqiptar, origjina, lashtësia
Gjinia: Histori
Autori: Jaho Brahaj
Shtëpia botuese: Saras
Viti: 2012
Fq. 186
Pesha: 1.01 kg
ISBN: 978-9928-152-03-9

Mbi librin

Tezat e lashtësisë së shqiponjës dykrenare, emblemë dhe simbol i Flamurit të kombi tonë, ka më shumë se dy shekuj që është vënë në qendër të vëmendjes së dijetarëve të huaj dhe shqiptarë. Kësaj teme i kushtohet studimi i autorit Jaho Brahaj, i njohur në fushën e heraldikës dhe të studimeve të historisë dhe kulturës të mesjetës shqiptare. Ky studim me vlera shkencore është i pari i këtij lloji që ndërmerr një trajtim kaq të hollësishëm të kultit të shqiponjës, simbolit të Flamurit tonë Kombëtar, duke e parë në këndvështrimin e disiplinave të ndryshme shkencore si mitologjia, etnologjia etj, çka hedh dritë jo vetëm mbi lashtësinë e emblemës së flamurit kombëtar, por edhe ndriçon problemin e etnogjenezës së popullit tonë, duke hapur shtigje të reja për hulumtime të mëtejshme. Është e para herë që në librin "Flamuri Kombëtar Shqiptar" shpjegohet në bazë të hulumtimeve të suksesshme të bazuar në materiale konkrete arkeologjike e etnologjike se cila është zanafilla e shqiponjës dykrenare, motiv që kombi ynë e ka edhe simbol të flamurit që prej pesë shekujsh.

Studiuesi Jaho Brahaj shpjegon enigmën e zanafillës së shqiponjës dykrenare, e cila është trashëguar nga kohët e hershme bashkë me besimet dhe kultin e këtij shpendi. Studimi monografik "Flamuri Kombëtar Shqiptar" është mbështetur kryesisht në strukturat shpirtërore e materiale të krijuara ndër mijëvjeçarë nga populli ynë dhe të ruajtura, të trashëguara e të dokumentuara nga kultura materiale: në hajmali, ornamente, në qëndisma, tekstile popullore, stoli metalike, gdhendje në gur, në dru etj.

Hulumtimi i autorit për këtë monografi përfshin gjithë trashëgiminë e objekteve arkeologjike me këtë temë, të ruajtura në truallin ballkanik e të botuara nga studiuesit tanë e të huaj dhe po ashtu trashëgiminë shpirtërore të ruajtur nga popullsia jonë, në të gjitha trevat ku jetojnë shqiptarët. Mbi autorin Ka botuar artikuj dhe studime në shtypin periodik e shkencor dhe ka kumtuar në aktivitete shkencore brenda dhe jashtë atdheut. Libra mononografik të botuar:- Il primo Albanese d'Italia, Brindizi 1995- Emblema Shqiptare-Gjurmime heraldike, 1997- Kurora Mbretërore Shqiptare 1998.- Kronikë e Derës së Gjon Buzukut, 2005- Shkrime për Gjeçovin – artikuj dhe studime, 2009. Është fitues i çmimit për librin shkencoro-historik të dhënë nga Akademia e Shkencave dhe Ministria e Kulturës, Tiranë në vitin 1997, për botimet historike të periudhës 1992-1997. Ka përgatitur dhe botuar nga trashëgimia e mbetur në dorëshkrim të Shtjefën Gjeçovit, vëllimet:- Shtyllat e Kombit, publicistikë- Mnera e Prezës, novelë.- Tomor e Pashtrik Përpiquni, vëllim poetic.- Shqyptari Ngadhnjyes, dramë.