Kategoritë

Botuesit

Autorët

Art & Trashegimi, Shkodra Shihe të plotë

Art & Trashegimi, Shkodra

Doli në treg numri i tretë i periodikut "Art & Trashëgimi", kushtuar qytetit të Shkodrës. Në këtë numër do të gjeni pjesë të historisë mijëravjecare të këtij qyteti, konceptuar si një dossier, ku përfshihet arti, kultura, tradita tregtaro - ekonomike, monumentet historike dhe ato të kultit, si dhe personalitetet dhe figurat e

Info shtesë

SKU002053

Disponueshëria: Nuk e kemi më këtë libër në depo


Më njoftoni kur ta rimerni

$16.90

Me ulje çmimi!

-20%

$21.13

libërNga (sasia)Ulja
Art & Trashegimi, Shkodra3 --$21.13

Klientët që blenë këtë libër, blenë edhe...

  • Novela, Martin Camaj

    Novela,...


    Në gjithë këtë vepër, të shkruar gjatë afro 35...

Doli në treg numri i tretë i periodikut "Art & Trashëgimi", kushtuar qytetit të Shkodrës. Në këtë numër do të gjeni pjesë të historisë mijëravjecare të këtij qyteti, konceptuar si një dossier, ku përfshihet arti, kultura, tradita tregtaro - ekonomike, monumentet historike dhe ato të kultit, si dhe personalitetet dhe figurat e shquara që ka nxjerrë ky qytet.
Titulli: Art & Trashëgimi, ShkodraOrigjinali: Art & Heritage, ShkodraGjinia: Revistë kulturoreShtëpia botuese: ArgjiroViti: 2012Fq. 184Pesha: 1.12 kg Mbi revistën Doli në treg numri i tretë i periodikut "Art & Trashëgimi", kushtuar qytetit të Shkodrës. Në këtë numër do të gjeni pjesë të historisë mijëravjecare të këtij qyteti, konceptuar si një dossier, ku përfshihet arti, kultura, tradita tregtaro - ekonomike, monumentet historike dhe ato të kultit, si dhe personalitetet dhe figurat e shquara që ka nxjerrë ky qytet. E konceptuar si një revistë dygjuhëshe, në shqip dhe anglisht, Art & Trashëgimi synon të promovojë historinë dhe kulturën e vendit tonë, për ta sjellë atë sa më pranë publikut vendas dhe të huaj. Në parathënien e këtij botimi, Nëndrejtori i Përgjithshëm për Kulturën i UNESCO - s, Francesko Bandarin shkruan: "Shkodra, e cila është e pozicionuar në mënyrë strategjike dhe tërheqëse përgjatë lumit Drin dhe në këmbët e Alpeve shqiptare të Veriut, është zhvilluar, duke nisur që nga antikiteti, si një udhëkryq vital për kultura të larmishme. Katolicizmi, islami dhe krishtërimi ortodoks kanë luajtur të gjithë rol kryesor për të ndërtuar imazhin shumëfaqësh të trashëgimisë kulturore të Shkodrës". Ne kete numer te Art & Trashegimi kushtuar Shkodrës, do te gjeni artikuj e studime të shumë personaliteteve të njohur të fushës së artit, kulturës, letrave, historise, si Aleksandër Meksin, Pëllumb Xhufin, Ardian Marashin, Emin Rizen, Willy Kamsin, Zamir Tafilicen, Shaban Sinanin, Gjergj Frashërin, Fatos Baxhakun, etj. Numrin e tretë të kësaj reviste mund ta gjeni në çdo librari. Art & Trashëgimi është botim i organizatës ARGJIRO, në bashkëpunim me Qëndrën e Studimeve Albanologjike. Ky është numri i tretë i kësaj reviste, ndërkohë që dy numrat e parë i janë kushtuar përkatësisht qyteteve të Beratit dhe të Gjirokastrës. Në përmbajtje të këtij numri do të gjeni shkrimet: 10 Shkodra: Bukuroshja e ujërave12 Poezi Martin Camaj 14 Palimpsest: Shkodra, vendtakim qytetërimesh...16 Palimpsest: Shkodra, a meeting place of civilisations... Ilda Mara Shkodra historike18 Shkodra, kryeqyteti historik i Shqipnisë 24 Shkodra, Albania&#39¬s historical capital Willy Kamsi Trashëgimi &Histori 28 Pellgu i Shkodrës dhe trashëgimia e tij historike31 Historical heritage in the Shkodra region Bashkim Lahi32 Shkodra nën Venedikun36 Shkodra under the venetian Fatos Baxhaku38 Statutet e Shkodrës41 The statutes of Shkodra Pëllumb Xhufi42 Të dhëna mbi disa monumente kulture të Shkodrës48 The most polular monuments Nexhmi Bushati50 Cfarë thonë legjendat...53 What legends say... Ardian Marashi54 Sfida shqiptare ndaj shtetit osman: Pashallëku i Shkodrës57 The Albanian challenge to the Otoman State: The Pashalik of Shkodra Ferit Duka60 Peter Ustinov: Si e pashë Shkodrën më 196664 The atlantic raport : Albania Peter Ustinov Ekonomi68 Veprimtaria tregtare e Shkodrës72 Trade in Shkodra Zamir Tafilica74 Pazari i Vjetër i Shkodrës75 The old Bazaar in Shkodra Zamir Tafilica Arkitekturë76 Banesa tradicionale shkodrane79 The Architecture of Traditional Urban Dwellings in Shkodra Emin Riza80 Ndërtimet mesjetare të kultit në Shkodër 84 Medieval Religious Buildings in Shkodra Aleksandër Meksi Politikë90 Jozefina Topalli : Shkodra, kryeqendra e kulturës shqiptare92 Jozefina Topalli: Shkodra, the chief centre of Albanian Culture Letrat e Shkodrës 94 Vargjet e lira dhe shkrimet97 Free Verse and Writings Shaban Sinani98 Qyteti dhe qytetësja në letërsinë shqipe, Shkodra e viteve ཚ-ཤ100 The City and the Urban in Albanian Literature, Shkodra between the 1930s and the 1940s Bavjola Shatro102 Dorëshkrimet autografe te Ndre Mjedës105 Ndre Mjeda autographed manuscripts Mentor Quku108 Besimi dhe përligjja racionale në shkrimet e Anton Harapit111 Faith and Rational Justification in Anton Harapi&#39s Writings Adriana Anxhaku114 Për një histori të bibliotekave të Shkodrës117 On the history of libraries in Shkodra Elektra Çapaliku Galeri118 Udha e Dritëshkronjës123 Letters in light Fatmir Juka124 Piktura realiste në qytetin e Shkodrës131 Realism paintings in Shkodra Gjergj Frashëri134 Tokë të mbijetuarish138 Land of Survivors Gëzim Qendro140 A kemi një foto të vitit 1858?144 The True Story of the First Albanian Photograph Dashnor Kokonozi Qyteti dhe njerëzit146 Shkodra, kohë-motet dhe njerëzit e saj151 The Times, People and Life of Shkodra Ben Andoni152 Tradita e Karnavaleve në Shkodër155 The Carnival Tradition in Shkodra Tom Therçaj156 Mbi ahengun qytetar shkodran158 The Story of Drishti Musicians and their Innovative Spirit Vasil Tole160 Humori, një traditë e shkodranëve162 The Town with a Sense of Humour Isa Alibali Kostumografi164 Veshjet tradicionale të qytetit të Shkodrës167 Urban Traditional Costumes in Shkodra Afërdita Onuzi I ftuar169 Aktivitetet arkeologjike nga pala gjermane në Shqipëri170 German Archaeological Projects in Albania Henner von Hesberg Ex Libris172 "Aranitët" Beti Njuma Ex Cathedra174 Kultura si biznes177 Culture as Business Kastriot Çipi Editorial179 Shkodra, djepi i kulturës shqiptare180 Shkodra, a cradle of Albanian culture Lorenc Luka