Filozofia & Sociologjia

Information

Botuesit

Speciale

Autorët

Ulje çmimi! E shenjta dhe profania, Mirecea Eliade Shfaq të madhe

E shenjta dhe profania, Mircea Eliade

Produkt i ri

"E shenjta dhe profania" është ndoshta teksti më i famshëm e një nga më të rëndësishmit e këtij autori. Në të, Eliade analizon dy koncepte kyçe të fesë dhe mënyrën se si ky dualizëm (e shenjtë-profane) paraqitet në kultura e fe të ndryshme të historisë.

Më shumë detaje

$9.02

-20%

$11.27

Më shumë informacione

Titulli: E shenjta dhe profania
Origjinali: The Sacred and The Profane: The Nature of Religion
Gjinia: Filozofi
Autori: Mircea Eliade
Shqipëroi: Denata Qazimi, Azem Qazimi
Shtëpia botuese: Pika pa Sipërfaqe
Viti: 2019
Fq. 172
Pesha: 0.201 kg.

Mbi librin

"E shenjta dhe profania" është ndoshta teksti më i famshëm e një nga më të rëndësishmit e këtij autori. Në të, Eliade analizon dy koncepte kyçe të fesë dhe mënyrën se si ky dualizëm (e shenjtë-profane) paraqitet në kultura e fe të ndryshme të historisë.

Mbi autorin

Mircea Eliade (1907-1986) ishte shkrimtar e filozof rumun, si dhe një nga historianët më të rëndësishëm të fesë në shekullin XX. Ai studioi në Bukuresht, Kalkuta, Paris, dhe ishte profesor i historisë së feve në University of Chicago nga viti 1957 deri kur vdiq. Eliade përpunoi shumë prej elementeve kyçe të shkollës fenomenologjike. Disa nga idetë e tij janë sot e kësaj dite pjesë e paradigmave kryesore të studimit të fesë në Perëndim.

Reviews

Write a review

E shenjta dhe profania, Mircea Eliade

E shenjta dhe profania, Mircea Eliade

"E shenjta dhe profania" është ndoshta teksti më i famshëm e një nga më të rëndësishmit e këtij autori. Në të, Eliade analizon dy koncepte kyçe të fesë dhe mënyrën se si ky dualizëm (e shenjtë-profane) paraqitet në kultura e fe të ndryshme të historisë.

Libra të ngjashëm